Yargıtay: Haftalık İzin 24 Saatten Az Olamaz

Yargıtay: Haftalık İzin 24 Saatten Az Olamaz
Yargıtay: Haftalık İzin 24 Saatten Az Olamaz
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Saatten Az İse Kullandırılmamış Sayılır

8 sene boyunca aynı işyerinde çalışan işçi işvereni ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçi haklarını alabilmek için iş mahkemesine dava açtı. Açtığı davada haklarını 7 gün üzerinden isteyen işçinin talebi iş mahkemesi tarafından kısmen kabul edildi. Sonrasında işveren davayı temyiz etti. 

Temyiz edilen dava Yargıtay 9. Hukuk dairesinin önüne geldi. Yargıtay 9. Hukuk dairesi yaptığı incelemeler neticesinde işçiyi haklı buldu ve emsal niteliğinde bir karara imza attı. Haftalık izin konusunda özel sektörde farklı uygulamalar hayata geçiriliyor. Ancak Yargıtay haftalık izin süresinin 24 saatten az olamayacağına karar verdi. Ayrıca bu izin bölünemeyecek ve parça parça kullandırılamayacaktır. İznin biriktirilerek toplu bir şekilde kullandırılması da mümkün değildir. 

Eğer 24 saatten daha az bir izin verilmiş ise haftalık izin kullandırılmamış sayılacaktır. Bu durumda işçinin alacakları 7 gün üzerinden hesaplanacaktır. Dolayısıyla işten çıkarılan işçinin geriye dönük ek ücret alacakları ortaya çıkacaktır. Bunun ispatlanmasında her türlü delil kabul edilebilecektir. Kamera kayıtlarının yanı sıra işyerinde çalışan kişilerin tanıklıkları da kabul edilebilecektir. İşverenlerin işçilerin haklarına riayet ederek en az 24 saat haftalık izin vermeleri son derece önemlidir.

Yargıtay: Haftalık İzin 24 Saatten Az Olamaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın