YKS Ek Tercihleri Alınmaya Başladı

YKS Ek Tercihleri Alınmaya Başladı
YKS Ek Tercihleri Alınmaya Başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 17 Eylül 2020 tarihi itibari ile 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2020-2021 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacağı duyuruldu. Bu sayede toplamda 57 bin boş kontenjan için tercih sürecde başlamış oldu.

Tercihler 17-23 Eylül Tarihleri Arasında

Ek yerleştirmede tercih yapmak isteyen ve herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, 2020-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 17-23 Eylül 2020 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak ve günün 24 saati yapabilecekleri duyuruldu.  ÖSYM tarafından açıklanan 2020-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzuna, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Ek yerleştirme ile ilgili süreç ve yapılacak işlemler, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2020-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alıyor. Ek yerleştirmeye başvuracak adayların bu kılavuza göre tercihlerini yapmaları gerekiyor. Kılavuzda ilk yerleştirmede boş kalan ön lisans ve lisan bölümleri tam liste şeklinde yer alıyor. 23 Eylül tarihinden sonra ek herhangi bir süre uzatılması yapılmayacağından dolayı adayların 23 eylül saat 23,59’a kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Ek Yerleştirmede Puan Düşmesi Oldukça Zor Görünüyor

Ek yerleştirmeye başvuracak adaylarda puanların düşeceğine yönelik bir algının oluştuğu görülüyor. Eğitim uzmanları ise bu algının yanlış olduğu ve ek yerleştirmenin daha çok yanlış ve hatalı tercih nedeniyle herhangi bir yere yerleşemeyen adaylar için bir şans olacağını ve bu sebeple bölüm puanlarında çok ciddi bir düşüşün yaşanmasının oldukça zor olduğunu belirtiyorlar. Özellikle 11 bin kişilik boş kalan lisan s kadrolarında puan düşmesi bir yana ilk yerleştirmeye göre bazı bölümlerin puanında artış bile olabileceği ifa de ediliyor. Ek yerleştirme sonuçlarının 26 Eylül tarihine kadar açıklanmasının beklendiği ve ay sonuna kadar ek yerleştirme ile yerleşen adaylara kayıt hakkı tanınacağı ifade ediliyor.

YKS Ek Tercihleri Alınmaya Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın