100 Bin Öğrenci ve Öğretmen Okula Başlayamayabilir

100 Bin Öğrenci ve Öğretmen Okula Başlayamayabilir
100 Bin Öğrenci ve Öğretmen Okula Başlayamayabilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen resmi yazı sonrasında öğretmenlerin, e-nabızda kayıtlı kronik hastalıklarını okullara bildirmeye başladıkları görülüyor. Kronik hastalıktan ilaç kullanan öğrenciler de, 21 Eylül’de reçetelerini okul idaresine bildirmeleri talep ediliyor. Kronik hastalık sahibi olan 100 binden fazla öğrenci öğretmenin yüz yüze eğitime başlaması yerine mobil eğitime alınması planlanıyor. Ayrıca MEB 31 Ağustos tarihinde başlayacak online eğitim öncesinde öğrencilerin uzaktan eğitime erişim imkanlarını inceleniyor. Bu noktada şimdiye kadar yapılan taramada her 100 öğrenciden 33’ünün bilgisayar erişiminin olmadığı anlaşıldı.

İlk ve orta dereceli okullarda 18 milyon 108 bin 860 öğrenci ve 1 milyon 77 bin 307 öğretmen bulunuyor. 21 Eylül’de öğretmen ve öğrencilerin tamamından Covid-19 testi istenip istenmeyeceği konusu ise hala belirsizliğini koruyor. Fakat kalp, tansiyon, şeker vb e-nabız sisteminde kayıtlı kronik hastalıklarla ilgili öğretmenlerin okul idarelerine ‘Acil’ bildirim yapması yönündeki yazı sonucunda öğretmenlerin bilgilerini okul idarelerine verdikleri görülüyor. Öğretmenler bildirim yapmaya başlarken, kronik rahatsızlığı olan öğrencilerin de ilaç listelerini okulların açılması beklenen 21 Eylül’de okul idarelerine bildirmesi istenecek. Bu tarama sonucunda 100 bin öğretmen ve öğrencinin 21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitime başlayamayabileceği ön görülüyor.

MEB’den 8 GB İnternet Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı 31 Ağustos tarihinde başlayacak uzaktan eğitime erişimde internet sorununu çözmek amacıyla önümüzdeki hafta GSM şirketleri ile anlaşarak, öğrenci başına 8 GB ücretsiz internet vermesi planlanıyor. Diğer taraftan OECD Covid-19 Salgını Uzaktan Eğitim Raporu’na göre; Türkiye halen internet erişiminde 77 ülke içinde 70. sırada yer aldığı görülüyor. 

Bakanlığın son çalışmaları ile ilk 30 sıra içerisinde girilmesi planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecek 8 GB internetin kapsamı ve şartlarının ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı corona virüs salgınının olası artan etkisini düşünerek geniş kapsamlı ve uzun vadeli bir uzaktan eğitim planlamasını da yaptığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

100 Bin Öğrenci ve Öğretmen Okula Başlayamayabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın