2020 Altın Yılı mı Olacak

2020 Altın Yılı mı Olacak
2020 Altın Yılı mı Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Faizler Düştü, Altına Talep Arttı

Altın alım satımının en büyük merkezi olan Kapalıçarşı’da altın fiyatları vatandaşın yüzünü güldürdü. Çarşının köklü kuyumcu esnafı sonrasında vatandaşın talebi arttı. 2020 yılında altın fiyatlarının yine bu şekilde devam etmesi bekleniyor. Şu anda çeyrek altın 455 liradan, yarım altın 910 liradan ve cumhuriyet altını 1852 liradan alıcı buluyor. Vatandaşlar bu altınları alarak yatırım yapıyor. Yaz dönemlerinde yaşanan altın fiyatlarındaki artışa karşı şimdiden önlem alıyorlar.

Küresel gelişmeler de altın fiyatlarını olumlu yönde etkiliyor. 2020 yılında artış fiyatlarındaki artışın devam etmesi bekleniyor. Altının onsu küresel piyasalarda arttığı için ülkemizde de artmaya devam ediyor. 

Türklerin Yatırım Tercihi Altından Yana

Türk insanı yatırım için en çok altını tercih ediyor. Döviz yabancı yatırım aracı olduğundan hükümet tarafından istenmiyor. Yatırımcının döviz yatırımı yapmasını engelleyecek kampanyalar yürütülüyor. Bu gelişmelerden sonra vatandaşının altına olan talebi daha da arttı. Faizlerdeki düşüş altın yatırımlarını olumlu etkiledi. 2020 yılında altın alım satımının artması bekleniyor. Piyasanın hareketlenmesi ekonomiyi de canlandıracak.

Bahar ve yaz dönemlerinde başlayan düğünlerden ötürü altına olan talep de artmaktadır. 2020’nin ilk çeyreğinde piyasadan beklentilerin karşılanması umuluyor. Sonraki dönemlerde altın piyasasının zaten hareketli olması bekleniyor.

2020 Altın Yılı mı Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın