2020 İçin Kurumlar Bazında Açıktan Atama Kontenjanları Belli Oldu

2020 İçin Kurumlar Bazında Açıktan Atama Kontenjanları Belli Oldu
2020 İçin Kurumlar Bazında Açıktan Atama Kontenjanları Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 Personel Alımları

21 Şubat 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Bu kararnamede Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2020 atama kontenjanları da yayınlandı.

Kamu kurum, idare ve kuruluşlarına 431 memur alımı yapılacaktır. Yükseköğretim Kurumlarına 635 memur alınacaktır. Ayrıca 1600 öğretim görevlisi alımı yapılacaktır. 

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sadece kurumlara atama yapmak için izin verilmiştir. Ancak bu alımlar hemen yapılmayacaktır. 2020 yılı içinde kurumların ihtiyacına göre uygun gördüğü zaman diliminde yapılacaktır. Bu nedenle yukarıdaki alımlara başvurmak isteyen adaylar kamu ilanlarını takip etmelidir. 

İlanlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilan sayfası takip edilmelidir. Bu sayfada kamuya yapılan tüm alımlar yer almaktadır. Ayrıca adayların başvuru yapmak istediği kurumlar varsa bunların web sitesini de takip edebilir. İlanlar hem bu sitelerde hem de bakanlığın sitesinde yer alacaktır. İlanda başvuru şartları ile başvuru usulü yer alacaktır. 

Adaylar ilanlara başvuru yaparken eğitim şartının yanı sıra KPSS, YDS, ALES gibi sınav şartları aranabilmektedir. Dolayısıyla adaylar bu puanlara sahip değilse sınavlara girerek yüksek puan almaya çalışmalıdır. Böylece ilan yayınlandığı zaman başvuru şartları sağlanabilecektir. Ayrıca mülakat ve güvenlik soruşturması şartları şu an kamuya tüm alımlarda aranmaktadır.

2020 İçin Kurumlar Bazında Açıktan Atama Kontenjanları Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın