2020 Yılında Yarısı Suriyeli Olmak Üzere 15 Bin İşçi Alınacak

2020 Yılında Yarısı Suriyeli Olmak Üzere 15 Bin İşçi Alınacak
2020 Yılında Yarısı Suriyeli Olmak Üzere 15 Bin İşçi Alınacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıt Dışılık Önlenecek

İşkur tarafından verilen ilanlar ile 2020 yılı boyunca 15 bin kişiye istihdam yaratılması hedefleniyor. Ancak bu alımların nasıl, ne zaman ve hangi pozisyonlara yapılacağı henüz bilinmiyor. İşçi alımları için İYİ Partili Ümit Özdağ bir iddiada bulundu. Buna göre alınacak olan işçilerin 7.600’ü Türk vatandaşı olurken, 7.400’ü ise Suriyeli mültecilerden alınacaktır. 

İddiaların kaynağı olarak ise alımların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Dünya Bankası (IMF) arasında yapılacağı gösterildi. Bakanlık Türk işçilerin alımını yaparken, Suriyeli işçilerin alımını IMF yapacak. 

İşkur Doğruladı

Ülkemizdeki Suriyeliler geçici koruma kapsamında burada konaklıyorlar. Bu kişiler kaçak ve ucuz işgücü olarak görülüyor. İşte bu algının değiştirilmesi için İşkur tarafından İstihdam Desteği Projesi hayata geçirilmektedir. 2020’de yapılacak olan 15 bin işçi alımı da bu proje kapsamında yapılacaktır. İşkur Genel Müdürü Cafer Uzunkaya projeyi resmen açıkladı.

Projenin hem Suriyeli hem de Türk vatandaşlar için uygulanacağını açıkladı. Proje kapsamında özellikle İstanbul, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi iller tercih edilecek. Bu illerdeki Suriyeli yoğunluğunun fazla olmasından ötürü bir kısmının istihdama kazandırılması amaçlanıyor. Böylece kayıt dışılığın azaltılması amaçlanıyor. Yeni iş imkanlarının  yaratılması ile Türk vatandaşları da istihdam edilecektir.

2020 Yılında Yarısı Suriyeli Olmak Üzere 15 Bin İşçi Alınacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın