2021’de Memurun Fazla Mesai Ücretine Yapılacak Artış Oranı Belli Oldu

2021’de Memurun Fazla Mesai Ücretine Yapılacak Artış Oranı Belli Oldu
2021’de Memurun Fazla Mesai Ücretine Yapılacak Artış Oranı Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 memur fazla mesai ücreti konusunda beklenen haber geldi. Yapılacak artış oranı belli oldu. Devlet memurlarına uygulanan fazla mesai ücreti olan 2 lira 26 kuruş saat başı ücret, 2021 yılında %6,19 artışla 2 lira 40 kuruş olacak. Ancak özel kalem müdürleri ve makam şoförleri 2 lira 54 kuruş fazla mesai ücreti alacak.

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlüğü yapan personele ayda 90 saati ve genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında çalışan şoförlere 60 saati geçmemek üzere 2021 yılında 2 lira 54 kuruş fazla mesai ücreti uygulanacak.

2021 Fazla Çalışma Ücretleri

Devlet memurları fazla mesai ücretleri konusunda diğer bir ayarlama da bakanlıkların diğer birimlerinde yapıldı. Tüm makamlar için 450 saati geçmemek üzere kurul başkanı, genel müdür ve daha üst yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesine sahip olmak şartı ile Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla çalışan personel de yine ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 2 lira 54 kuruş fazla saat çalışma ücreti alacak.

2021 mesai ücretleri konusunda yapılan açıklamanın devamında Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu başkanlarının yurt içi gündeliği de 66 lira 85 kuruştan 73 lira 50 kuruşa artacak.

Yurt içi gündelik ücreti, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadroda bulunan memur için 61 lira 65 kuruşa çıkacak. En alt kademedeki memur ise 46 lira 35 kuruş alacak. Böylelikle 2021 fazla mesai ücretleri belli olan memurlar 2021 yılında ne kadar alacakları konusundaki sorularının da cevaplarını almış oldu.

2021’de Memurun Fazla Mesai Ücretine Yapılacak Artış Oranı Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın