Öğretmenlerin İller Arası Alan Değişikliği Başvurusu İsteniyor

Öğretmenlerin İller Arası Alan Değişikliği Başvurusu İsteniyor
Öğretmenlerin İller Arası Alan Değişikliği Başvurusu İsteniyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde açılacak olan kontenjanlar için öğretmenlerin tercihleri dikkate alınmak üzere, hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalarının gerçekleşmesi sağlanacaktır. Bakanlık tarafından belirlenen aday öğretmen ve öğretmenlerin mezun oldukları yüksek öğretim programına bağlı olarak atanabilecekleri ifade ediliyor. Öğretmenlerin alan değişikliği başvurusu yapması kurumsal şekilde, resmi internet sitesinden kolayca yapılabiliyor.

Alan Değişikliği

Öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ve mezun olunan yüksek öğretim programı kapsamında atabilecek oldukları başka geçişleri ifade etmekte. 2020 yılı alan değişikliği başvuru ve atama takvimine göre alan değiştirmek isteyen öğretmenlerin ön başvuruları 7 ile 11 aralık kapsamında yapılacak. 

Ön başvurular 7 ile 11 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

MEB Tercihler ne zaman yapılacak? Ön başvuru tarihi dışında, öğretmenlerin tercihleri için de belirlenmiş olan bir tarih var. Ona göre hareket eden öğretmenler, herhangi bir sorun yaşamadan başvuru işlemlerinin gerçekleşmiş olmasını da sağlamış olacak. Bunu bilerek, kurallara da uygun şeklide başvuru işlemlerin gerçekleşmesi sağlanabilir. Tercihler İçin 21 – 25 Aralık tarihleri arasında işlem yapılacak.

Belirlenmiş olan bu tarih kapsamında, direkt olarak tercih işlemlerin gerçekleşmesi de sağlanacak. Öğretmenler tarafından belirlenen yönetmeliğe uygun şekilde başvuru işlemlerinin gerçekleşmesi durumunda herhangi bir sorun yaşanmadan direkt olarak işlemlerin gerçekleşmesi de sağlanıyor.

Atamalar Ne Zaman Olacak?

Bir diğer merak konusu ise yapılan bu işlemlerin ardından aramalar ne zaman olacağı. Atamaların tam tarih olarak ne zaman tamamlanacak olduğu merak konusu. Bunu değerlendirmeniz durumunda, siz de direkt olarak işlemlerin gerçekleşmesi ile atama sonucunuza göre hareket edebilirsiniz. Belirlenen tarih kapsamında, atama sonuçlarının açıklaması da gerçekleşmiş olacak. Hem bunları göz önünde bulundurup, hem de hukuka uygun olan seçimler ile kısa süre içinde başvuruların gerçekleşmesi sağlanacaktır. Atamalar ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı için 29 Aralık tarihi verilmiştir. Bu tarihte açıklama yapılması sağlanıyor olacak.

0001.jpg

Alan değişikliği tercihleri yönetmelik değişikliği ile birlikte iller arasında yapılması eğitimcilerin talepleri arasında yer almaktadır.

Öğretmenlerin İller Arası Alan Değişikliği Başvurusu İsteniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın