2022 Adalet bakanlığı memur alımı yapacak

2022 Adalet bakanlığı memur alımı yapacak
2022 Adalet bakanlığı memur alımı yapacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet bakanlığı memur alımı için çalışmak isteyen vatandaşların bakanlık tarafından bizzat bildirilen olan nitelik ve eğitim şartları taşıması gerekiyor.

Adalet bakanlığı memur alımı başvuru şartları

1.    Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak ve askerlik görevleri ile ilgili olarak ilişkilerinin bulunmaması gerekiyor.

2.    Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak ve görevlerini yapmalarına engel bir sağlık sorunlarının olmaması gerekiyor.

3.    Başvuru bilgileri sisteme kaydedilen adaylar, sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. ve devletin güvenliğine karşı suçlar işlenmemiş olması gerekiyor.

4.    Adayların, sınava başvuru yapmadan önce başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşulları taşıdıkları takdirde sınav ücretini ödeyerek sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır. ve herhangi bir adli sicil kaydının bulunmaması gerekiyor.

5.    Kamusal haklardan mahrum olunmaması gerekiyor.

Adalet bakanlığı memur alımı başvuru bilgileri

•    Adalet bakanlığı başvuru işlemleri için 16 şubat ve 23 Şubat 2022 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM’nin aşağıda yazılı internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

•    Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 03 Nisan 2022 Pazar günü 062 Ankara-Çankaya ve 067 Ankara-Yenimahalle olmak üzere iki sınav merkezinde yapılacaktır.

Başvuru İçin Tıklayınız

Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayınız

2022 Adalet bakanlığı memur alımı yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın