3 Büyükler İflasın Eşiğine Geldi

3 Büyükler İflasın Eşiğine Geldi
3 Büyükler İflasın Eşiğine Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de milyonlarca taraftarı olan 3 büyük kulübümüz ne yazık ki iflasın eşiğine geldiler. Her ne kadar bu 3 kulübün içinde bulunduğu durum tam anlamıyla basına yansımasa da yapıla değerlendirmeler 3 kulübünde iflasın eşiğinde olduğunu işaret ediyor. Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik olumsuzluklar, döviz fiyatlarının iyice yükselmesi ve vatandaşların alım gücünün azalması en çok 3 büyükleri vurdu.

Yanlış Yönetim Sonu Getirdi

Ekonomik anlamda ülkemizde yaşanan durgunluğun yanı sıra kulüplerin popülist bir şekilde yanlış yönetilmesi 3 kulübü iflasın eşiğine getirdiği görülüyor. Şuan itibari ile Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarında onlarca oyuncunun aylardır maaş alamadıkları iddia ediliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ın defans oyuncusu Victor Ruiz 4 aydır maaşının alamadığı gerekçesi ile sözleşmesini tek taraflı sonlandırmıştı. Yine Galatasaray’da da yabancı oyuncuların bazılarının maaşlarının alamadıkları gerekçesi ile kulübe ihtarname çektikleri belirtiliyor. Fenerbahçe cephesinde de aynı şekilde maaşların 3 ay geriden ödendiği belirtiliyor.

Spor yorumcuları durumun oldukça ciddi olduğunu ve UEFA’nın 3 büyük takım içinde ciddi yaptırımlar uygulayabileceğini ifade ediyor. Geçtiğimiz ay Beşiktaş’ın başlattığı yardım kampanyasında ise elde edilen gelirin beklentilerin çok altında kaldığı ifade ediliyor. Yapılandırmaya rağmen borçlarının öteleyemez hale gelen 3 büyüklerin toparlanmasının ise yıllar alabileceği ön görülüyor. Hatta bazı uzmanlar devlet desteği olmaması durumunda 3 kulübünde batma tehlikesini yakından yaşayabileceğini iddia ediyor.

Tek Çare Alt Yapı

Başta 3 büyük kulübümüz olmak üzere Türk futbolunun içinde bulunduğu bu darboğazdan çıkması için tek çarenin ise kulüplerimizin alt yapılarına yönelerek oyuncu yetiştirip satmaları olarak görülüyor. Son yıllarda bunun en güzle örneğini ise Trabzonspor gösteriyor. Artık Türkiye’nin emekliliği gelmiş yabancı futbolcuların tatil yeri olmak yerine genç ve potansiyelli oyunculara yatırım yapmaları durumunda bu kötü gidişin engellenebileceği ifade ediliyor. 3 büyük kulübün bu dar boğazı aşabilmek için devletten tekrar borçlarının yapılandırmaya yönelik bir çalışma başlatmasını talep ediyor.

3 Büyükler İflasın Eşiğine Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın