4 Askerimiz Şehit Düştü

4 Askerimiz Şehit Düştü
4 Askerimiz Şehit Düştü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“20 Temmuz 2020’de Çukurca bölgesindeki bir üsse saldırı gerçekleştirilen teröristlerin attığı füze atışı sonucu 2 şehit verdik” şeklinde açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, acı haberi az önce verdi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan şehitlerimiz yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. 

Bölgede çıkan operasyonda kahramanca mücadele eden piyadeler, yaralı olarak hastaneye getirildiler. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen askerlerimizin haberi kısa sürede tüm sosyal medyada paylaşıldı ve tepki gösterildi.

Bölge Abluka Altında

ATAK helikopterleri ve SİHA’lar tarafından ateş altında olduğu açıklanan bölgede çatışmalar devam ediyor. Şehitlerin ailelerine başsağlığı mesajları ileten Milli Savunma Bakanlığı gibi, sosyal medya da ciddi bir talep gördü. Şehitlerin acısı kısa sürede Twitter’da tt oldu ve kimlikleri ortaya çıktı. Üs bölgesindeki saldırıda şehit düşen Karamanlı Piyade Er Mustafa Ahmet Demir’in ailesine acı haber gitti. Şehidin yaşadığı eve Türk bayrağı asılırken acılı aile teselli edilmeye çalışıldı. 

Diğer şehidimizin ise Emre Büyükyıldırım olduğu açıklandı. 4 askerin şehit düşmüş olduğu haberi gelirken 6 askerimizin de yaralandığı haberi olay sonrası güncellendi. 

Kurban Bayramında Düğünü Olacaktı

Sözleşmeli Piyade Er Mustafa Ahmet Demir’in nişanlı olduğu öğrenildi. Kurban Bayramı’nda düğünü yapılacağı öğrenilen şehidin ölüm haberi yakınlarına verildi. Yakınlarının ciğerini yakan haber, daha sonra nişanlısına verildi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesi Bozyaka mezarlığına defnedilecek. 

Yıldırım Cilo Operasyonu Yapılmıştı

İçişleri Bakanlığı Hakkari’de Yıldırım 2 Cilo operasyonu başladığını ve özel harekat ile birlikte jandarma ekiplerinin de operasyona katıldığını ifade etmişti. İlk operasyon Cudi dağına yapılmıştı ve Yıldırım 1 Cudi olarak icra edilmişti. Tek bir terörist kalmadan mücadeleye devam edeceğiniz ifade eden İç İşleri Bakan Yardımcısı mücadelenin devam edeceği mesajını vermişti.

3 teröristin de etkisiz hale getirildiği operasyonda Milli Savunma Bakanı ve İç İşleri Bakanı umutlu konuştu. Özel harekat polis desteği de verildiği için bölgenin ciddi bir abluka altına alındığı açıklandı.

 

4 Askerimiz Şehit Düştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın