Milli Eğitim Bakanlığından Mesleki Eğitim Hamlesi

Milli Eğitim Bakanlığından Mesleki Eğitim Hamlesi
Milli Eğitim Bakanlığından Mesleki Eğitim Hamlesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ne yazık ki mesleki eğitime verilen değer ve ilginin dünyanın önde gelen ülkeleri ile kıyaslandığında yetersiz seviyede oluyor. Dünyanın birçok ülkesinde meslek liseleri çok daha fazla talep görürken ülkemizde ise meslek liselerinin geri planda kaldığı görülüyor. Son 5 yılda bu durum değişmeye başlasa da hala istenilen seviyeye ulaşılmadığı görülüyor. Bu noktada en sevindirici gelişme ise artan kalite ve imkanlar dahilinde artık bazı meslek liselerimize LGS sıralamasında üst sıralarda olan öğrencilerin tercih etmesi oluyor. Meslek liseleri yavaş yavaş herhangi bir yere yerleşemeyen öğrencilerin mecburi durağı olmaktan çıkıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Teşvikler Yayınlayacak

Milli eğitim Bakanlığı hem meslek eğitim merkezleri hem de merkez liselerine olan ilgiyi arttırmak ve buralara daha nitelikli ve mesleki becerisi olan bireylerin seçmesi için aldığı önlemlere yenilerini eklemeyi planlıyor. Buna göre yapılacak en önemli teşvik arasında öğrencilerin son sınıftan itibaren meslek kazandırmak oluyor. Hali hazırda son sınıf öğrencileri haftanın 3 günü işletmelerde staj yaparken askeri ücretin 3’te biri oranında maaş alıyorlar. MEB bu anlamda bu ücretin 3’te ikilik kısmını işletmelere teşvik olarak geri ödüyor. Bu sayede işletmeler çok düşük maliyetlerle stajyer çalıştırma imkanı buluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı önümüzde ki dönemde ise staj süresinin haftanın 4 gününe yayılması ve öğrencilerin alacağı ücreti arttırmayı planlıyor. Ayrıca yapılacak düzenleme ile staj yapılan yerlerde çalışmaya devam eden öğrenciler için işletmelere çeşitli teşvik ve pirim indirimi gerçekleştirilecek. Bu noktada bu seneden itibaren bazı meslek liselerinde iş garantili dönem başlıyor. İşletmelere yapılan anlaşma ile öğrencilerin belirli bir süreliğine mezun olduktan sonra anlaşmalı işletmelerde çalışması sağlanacak.

9. Sınıfta Mesleki Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitimde kaliteyi ve niteliği arttırmak adına da çalışmalara imza atıyor. Bu doğrultuda normalde 10. Sınıftan itibaren başlayan dal seçimi ve meslek dersleri yerine artık öğrenciler meslek liselerine kayıt oldukları esnada dal seçimlerini yaparak 9. Sınıfta meslek dersleri ve uygulamalarını almaya başlıyor. Bu sayede mesleki eğitimde mesleki yeterliliğin ve olgunluğun daha fazla arttırılması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığından Mesleki Eğitim Hamlesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın