60 Bin Öğretmen Ataması Asıl Müjdedir

60 Bin Öğretmen Ataması Asıl Müjdedir
60 Bin Öğretmen Ataması Asıl Müjdedir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin atama müjdesini verdikten sonra tepkiler gecikmedi. Ataması yapılmayan öğretmenlerle görüşen Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan asıl müjdenin 60 bin öğretmen ataması olduğunu ifade etti. İşte 60 bin öğretmen ataması neden gerekli? Detaylar şu şekildedir.

20 Bin Atama Yetersiz

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen açığı düşünüldüğünden 20 bin atamanın yetersiz olduğu görüşünü savunan ve her mecrada seslerini duyurmaya çalışan ataması yapılmayan öğretmenler ek atama yapılması için destek istiyor. Bizler de tüm KPSS adaylarına verdiğimiz destek gibi özellikle eğitimden tasarruf edilemeyeceğini düşünüyor ve kadro sayısının en az 60 bin olması gerektiğini savunuyoruz.

500 Binden Fazla Eğitim Fakültesi Mezunu

100 binlerce ataması yapılmayan öğretmen olduğunu belirten Genel Başkan da 20 bin öğretmen alımının 2021 yılı için çok yetersiz kalacağını belirtti. Sorunun çok daha büyümeden çözüme kavuşturulmasının elzem olduğu da belirtiliyor.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Meslek Değiştirmek Zorunda Kalıyor

500 binden fazla mezun öğretmen adayı yetersiz kadro ve kontenjandan dolayı öğretmen olma şansını yakalayamayınca farklı mesleklere yöneldiği belirtildi. Polis, tezgahtar veya çiftçi olmak için eğitim fakültesi diplomasına gerek olmadığını belirten Geylan, Eğitim Fakültesi mezunlarının elbette ÖĞRETMEN olarak atanması gerekliliğini dile getirdi.

Sadece İstanbul’da 20 Bin Ücretli Öğretmen Var

Geçen yıl sadece İstanbul’da ücretli öğretmen sayısının 20 bin olduğunu belirten Geylan, 20 bin öğretmen alımının çok yetersiz olduğunu belirtirken bu sayının galiba sadece İstanbul için olacağını da sözlerine ekledi.

Emekli Olanları Bile Karşılamıyor

20 bin öğretmen atamasının bu yıl emekli olanları bile karşılamacığını ve asıl müjdenin 60 bin öğretmen ataması olarak yapılmasıdır denildi. Öte yandan yüz yüze eğitimin sağlıklı yürütülmesi için de daha fazla öğretmen alımına ihtiyaç olduğu da özellikle belirtildi.

60 Bin Öğretmen Ataması Asıl Müjdedir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın