Yargıtay Haklı Fesih ile Geçerli Fesih Ayrımını Yaptı

Yargıtay Haklı Fesih ile Geçerli Fesih Ayrımını Yaptı
Yargıtay Haklı Fesih ile Geçerli Fesih Ayrımını Yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güven İlişkisi 

İşçi ile işveren arasında yaşanan uyuşmazlıklar iş sözleşmesinin feshine kadar varabilmektedir. Ancak bu fesih işleminin haklı bir nedene dayanarak mı yoksa geçerli bir nedene dayanarak mı yapıldığı önem arz etmektedir. Zira bu durumlarda işveren bazı yükümlülüklerden kurtulmakta iken işçiler de bazı haklarını alabilmektedir. 

İş mahkemeleri tarafından da karıştırılabilen bu husus hakkında Yargıtay bir çerçeve çizdi. Bu çerçeveye göre işveren ile işçi arasındaki güven ilişkisini zedeleyen bir durumun varlığı halinde haklı feshin varlığı kabul edilecektir. Bu durumda işveren işçiye karşı olan güvenini kaybetmiş ve birlikte çalışma ihtimali kalmamıştır. Ancak bu durumun somut delillerle ispat edilmesi önemlidir. Duydum, tahmin ediyorum gibi açıklamalar somut bir delil olarak kabul edilemeyecektir.

Geçerli fesihte ise işçinin sorumsuz birtakım davranışlarının varlığı söz konusudur. İşleyiş sürecini aksatan birtakım davranışların varlığı güven ilişkisini zedelemese de geçerli fesih nedeni olarak kabul edilecektir. Bu iki ayrımın iyi bir şekilde yapılması hukuki sonuçları açısından oldukça önemlidir. Somut örnekler için Yargıtay kararlarının incelenmesinde fayda vardır. Böylelikle verilen hatalı kararların da en aza indirilmesi sağlanmış olacaktır. Konu ile ilgili yeni gelişmelerden internet sayfamızdan sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Yargıtay Haklı Fesih ile Geçerli Fesih Ayrımını Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın