Her 20 Otizmliye Bir Danışman Atanacak

Her 20 Otizmliye Bir Danışman Atanacak
Her 20 Otizmliye Bir Danışman Atanacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otizmliler İçin Daire Başkanlığı Kurulacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca otizmli bireyler için yürütülen çalışmaları açıkladı. Otizm günümüzde görülme hızı sürekli artan yaygı bir hastalık haline geldi. Teşhis ve tedavisinin sağlanması, otizmli bireylerin eğitim alması gibi konularda hastalara ve ailelere danışmanlık yapmak üzere danışmanlar atanacak. Her 20-25 otizmli hastaya bir danışman atanarak takibi yapılacak. Hastalar ve aileleri danışmanlara her an ulaşarak bilgi alabilecek.

Otizm ve benzer nadir hastalıklar üzerinde çalışma yapacak bir daire başkanlığı kurulacak. Sağlık bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan bu başkanlık nadir görülen hastalıkları araştıracak ve önlemler alacak. Otizmli bireylere atanacak olan danışmanlık da bu daire tarafından yürütülen bir proje olacak. Belirlenen hastanelerde kurulan özel merkezler sayesinde danışman yönlendirmeleri yapılacak.

Okullarda Sağlık Görevlisi Bulunacak

Koca tarafından açıklanan bir diğer proje ise okullarda sağlık görevlisi bulunması olacak. Tüm okullarda en az bir sağlık görevlisi bulunacak. Kaza hallerinde ilk yardım ve acil müdahale bu görevlilerce yapılacak. Ambulans çağırma gibi süreçlerde aktif rol oynayacak. Bir yıla kadar bu proje hayata geçecek.

Bakan Koca aşı karşıtlığının azaldığını ve aşılamalarda iyi sonuçlara ulaştıklarını açıkladı. Beşli aşı, kızamıkçık, kızamık, kabakulak ve BCG aşılamalarında yüksek artış kaydedildi.

Her 20 Otizmliye Bir Danışman Atanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın