ABD Seçiminde Son Durum: Posta Oylar Gelince İbre Değişti

ABD Seçiminde Son Durum: Posta Oylar Gelince İbre Değişti
ABD Seçiminde Son Durum: Posta Oylar Gelince İbre Değişti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri seçim sonuçları ile ilgili son dakika haberler gelmeye devam derken, tüm dünya tarafından merak içinde takip ediliyor. Resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden delege sayısında Donald Trupm’un önünde yarışı önde götürüyor. Amerikan yayın kuruluşu CNN’in haberine göre Donald Trump dün Cumhuriyetçi valileri aradı. Öfkeli olduğu vurgulanan haberde Donald Trump’ın valilere kızdığı belirtildi. Arizona Valisi Doug Ducey, Georgia Valisi Brian Kemp ve Florida Valisi Ron DeSantis ile görüştüğü haberde bildirildi. Bunun yanında CNN haberine göre Demokrat aday Joe Biden’ın Arizona’yı kazandığı öğrenildikten sonra, Donald Trump’ın yardımcılarına derhal dava açmaları talimatı verdiği öğrenildi.

Öte yandan Donald Trump’ın kampanya ekibi, kritik eyaletlerden Georgia eyaletinde sayım işlemlerinin durdurulmasını talep etti. Georgia Cumhuriyetçi Parti Başkanı David Shfer, yaptığı açıklamada, Chatham bölgesinde oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açıldığını söyledi.

Başka bölgeler için de durdurma davaları açmaya hazırlandıklarını belirten Shabfer, oy sayımında ciddi karışıklıklar olduğunu ve bu nedenle dava açacaklarını belirtti. ABD başkanlık seçiminde 16 delegesi olan Michigan eyaletinde de Demokratların adayı Joe Biden seçimi kazandı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Pennsylvania, Georgia ve Kuzey Carolina’da büyük fark atarak önde olduklarını belirterek, Michigan’da da önde olduklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Adayı Joe Biden ise açıklama yaptı.” Bu akşam uzun bir akşam olacak. Basına çok teşekkür ederim buraya geldiği için. Değerli Amerikan halkı dün bir kez daha demokrasinin bu ulusun kalp atışı olduğu kanıtlandı. Salgının karşısında bile çok sayıda oy kullandı Amerikan halkı. Eğer bir şüpheniz varsa artık olmamalı. Çünkü hükümet halkı için çalışıyor. Burada halkın sözü geçer. Güç kimsenin eline geçemez.

Halktan gelir. Onların iradesidir. Bu ABD başkanını belirler. Başkanlığı kazanmak için 270 delegeye sahibim. Burada başkanlığımı ilan edemem. Oyların sayılmasını bekleyeceğiz. Pennsylvania konusunda da umutluyum. Kalan oylar sayıldığında çünkü uzaktan kullanılan oylardır. Şahsen benim için önemli olan başka bir bölgede ABD’nin çoğunda kazanmamız. Bu çoğunluk da artacak. 3 milyon oy öndeyiz. Bu oy da daha açılacak. 70 milyondan fazla oydan bahsediyoruz. Kampanyamızdan gurur duyuyoruz” şeklinde ifadeler paylaştı.

ABD Seçiminde Son Durum: Posta Oylar Gelince İbre Değişti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın