Albayrak’ın İstifasının Nedeni Naci Ağbal mı

Albayrak’ın İstifasının Nedeni Naci Ağbal mı
Albayrak’ın İstifasının Nedeni Naci Ağbal mı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk para ve ekonomi piyasaları dün akşam saatlerinde aldığı haber ile son dönemin en sürpriz gelişmelerinden birine şahit oldu. Son dönemin en tartışılan isimlerinden biri olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isimlerin başında gelen Berat Albayrak sağlık sorunlarını gerekçe göstererek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini açıklamıştı.

O saatten sonra istifanın kabul edilip edilmediği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadığı görülüyor. Fakat istifanın ardından yatan esas nedenini Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Merkez Bankası başkanlığına Naci Ağbal’ın getirilmesinden duyduğu rahatsızlık olduğu iddia ediliyor.

Ekonomi Felsefeleri Tamamen Farklı

Berat Albayrak’ın sürpriz istifa paylaşımından sonra Youtube’da yaptığı yayınlarla geniş kitlelere ulaşan Cüneyt Özdemir’in gerçekleştirdiği canlı yayında istifanın arkasında yatan nedenler tartışıldı. Canlı yayına katılan ve Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Rasim Ozan Kütahyalı konu ile ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Kütahyalı Berat Albayrak ile istifa sonrasında bir görüşmesinin olmadığını fakat son yapılan atamadan dolayı oldukça rahatsız olduğundan istifa etmiş olabileceğini açıkladı.

Programda Berat Albayrak ile Naci Ağbal’ın ekonomi felsefelerinin tamamı ile farklı olduğu ve bu sebeple Berat Albayrak’ın böyle bir istifa kararı aldığı ifade ediliyor. Programda gazetesi Kütahyalı Berat Albayrak’ı istifa paylaşımından sonra aradığını fakat telefonunun kapalı olduğu için ulaşamadığını da ifade etti.

İstifa Henüz Kabul Edilmedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün sosyal medya hesabından sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıklamasının ardından 16 saat geçmesine rağmen konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmaması ise kafa karışıklığına neden oluyor. Konu ile ilgili olarak Ak Parti cephesinde birçok isim Berat Albayrak’ın istifasının kabul edilmemesi gerektiğini belirten paylaşımlar yaptıkları görülüyor. Konu ile ilgili olarak öğlen saatlerinde bir açıklama yapılması beklenirken Albayrak’ın istifasının kabul edilmemesinin de seçenekler arasında yer aldığı iddia ediliyor.

Albayrak’ın İstifasının Nedeni Naci Ağbal mı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın