Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Zammı Uzlaşı ile Belirlensin

Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Zammı Uzlaşı ile Belirlensin
Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Zammı Uzlaşı ile Belirlensin
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asgari ücret konusunda ülkemizi dünya sıralamasında iyi bir yere getirdiklerini belirten Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücretin belirlenmesi için aralık ayı başında çalışma başlatacaklarını belirtti. Emekli maaşını zammını da yakından ilgilendiren Asgari ücret için Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda Bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında konuştu.  “2021 yılı için uygulanacak asgari ücretin tespiti amacıyla aralık ayı başında çalışmalarımızı başlatacağız. Komisyonda bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum” diye konuştu.

Türkiye’yi Üst Sıralara Taşıyoruz

Dünyada asgari ücret konusunda Türkiye’yi üst sıralara çıkarttıklarını belirten Bakan Selçuk “2002’de net 184 lira olan asgari ücreti 2020 yılı için 2 bin 324 liraya çıkardık. Enflasyondan arındırılmış reel değere bakıldığında net asgari ücreti yüzde 132 oranında artırmış, yani neredeyse bir katlık artış sağlamış bulunmaktayız. Asgari ücret karşılaştırmalarında da dünya ülkeleri arasındaki yerimizi daha da ön sıralara doğru taşıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler üzerine muhalefet vekilleri tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Bülent Kuşoğlu “Diplomatlar çok şey söyler de, hiçbir şey söylemez ya. Sizin sunumunuz da öyle oldu” şeklinde konuşurken istihdam paketi gibi mühim bir düzenlemenin tarafların görüşü alınmadan getirildiğini ifade etti ve şöyle devam etti.” Böyle bir düzenlemeyi taraflarla tartışmanız gerekirdi”

Askıda İşçi Dönemi Başlayacak

Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaoğlu ise getirilen düzenlemenin mecliste geçmesi halinde “askıda işçi” döneminin başlayacağını söyledi.

İyi Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta da yaptığı açıklamada “Konuşmanızda işsizliğe ilişkin bir analizini göremedik. Burası vatandaşa tek taraflı konuşulan yerlerden biri değil. ‘İşsizlik düştü’ demeniz size kredi kazandırmıyor” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, soruları yanıtlarken de sosyal yardım alanlar arasında hak etmeyenlerin bulunduğunu belirterek, “Örneğin bir tanesinde 85 dönüm arazi, 4 ticari aracı var, ailenin 3 milyon liralık mal varlığı var” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Zammı Uzlaşı ile Belirlensin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın