AYM, Bir Güvenlik Soruşturmasını Daha İptal Etti

AYM, Bir Güvenlik Soruşturmasını Daha İptal Etti
AYM, Bir Güvenlik Soruşturmasını Daha İptal Etti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Düzenleme Gerekecek

Anayasa Mahkemesi daha önceden aldığı bir karar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yapılan güvemlik soruşturmalarının iptal edilmesine karar vermişti. AYM güvenlik soruşturmalarının Anayasa’ya aykırı olduğunu değerlendirmişti. Ancak bu karar ile sadece 657 kapsamındaki soruşturmalar durdurulmuştu. Alınan son karar ile birlikte 399 sayılı KHK’daki güvenlik soruşturmaları da durduruldu.

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bu karar geriye dönük bir etki doğurmayacak. Dolayısıyla daha önceden güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanmış ve dava süreci tamamlanmış olan adaylar herhangi bir hak iddia edemeyecektir. Fakat hali hazırda devam eden veya başlamamış olan güvenlik soruşturması süreçleri duracaktır. Bu işe alımlar güvenlik soruşturması olmadan nihayete erdirilecektir. 

Güvenlik Soruşturması Bir Daha Getirilebilir Mi?

Anayasa Mahkemesi’nin güvenlik soruşturması kararı hali hazırda uygulanan düzenin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtmiştir. Dolayısıyla da yeni bir düzenleme ile Anayasa’ya uygun bir hal alması sağlanabilir. Bu durumda yeniden uygulanması söz konusu olabilecektir.

Ancak bunun için Meclis’in toplanarak yeni bir kanun çıkarması gereklidir. Aksi takdirde yeniden bir güvenlik soruşturması hayata geçirilemeyecektir. Koronavirüs nedeniyle Meclis’in hali hazırda bu konuyu gündemine alması da mümkün görünmemektedir. Konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça sizlerle paylaşacağız. AYM kararının tamamına da erişim sağlayabilirsiniz.

AYM, Bir Güvenlik Soruşturmasını Daha İptal Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın