Bakan Açıkladı: 20 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

Bakan Açıkladı: 20 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak
Bakan Açıkladı: 20 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dev proje İstanbul’da hayata geçiyor. 20 bin kişilik istihdam için ilk temel atıldı. Ulaştırma ve altyapı Bakanı Karaismailoğlu Tersane İstanbul ile milyonlarca ziyaretçiye ulaşılacağını ve öncesinde de 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu

20 Bin İstihdam

Bakan Karaismailoğlu yıllık 30 milyon ziyaretçi hedefi ile Tersane İstanbul’un 20 bin kişiye istihdam sağlayacağını da belirtti. Proje ile İstanbul’un tarihine ve kültürüne yakışacak bir eser yapılacağı belirtilirken, Tersane İstanbul bittiğinde sinema salonları, müzeler ve sosyal alanlarla önemli bir çekim merkezi haline gelecek.

20 bin kişilik istihdamın olacağı Tersane İstanbul projesi ile yıllık milyonlarca kişinin ziyaretine açılacak önemli bir çekim merkezi haline dönüşeceği belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklamasında Türkiye’nin her bir noktasında çok önemli ulaştırma projelerinin de hayata geçirildiğini belirtirken bir yandan da tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıldığı da belirtildi.

Milyonlarca Ziyaretçi

Bakan Karaismailoğlu eski adının Taşkızak Tersanesi olduğunu ve Tersane İstanbul ismiyle de 20 bin kişinin istihdam edileceği belirtildi. Yıllık 30 milyon ziyaretçi hedefi ile birlikte İstanbul’a yakışır bir eserin ortaya çıkarılacağı belirtildi. Yapılacak proje ile ayrıca İstanbul’da önemli trafik sorununun da çözülmesi noktasında bölgede bir takım yenilikler yapılacağı belirtildi.

23 adet tescilli eserin olduğunu belirten Karaismailoğlu tüm bu eserlerin restorasyonunun yapılacağını belirtti. Bununla birlikte tüm bu eserlerin İstanbulluların hizmetine sunulacağı belirtildi. Projenin 2022 sonuna doğru ilk etabının tamamlanmasının planlandığı açıklandı.

Bakan Açıkladı: 20 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın