Bakan Gül: Hakimlik ve Savcılık Staj Süresi 2 Yıl Olacak

Bakan Gül: Hakimlik ve Savcılık Staj Süresi 2 Yıl Olacak
Bakan Gül: Hakimlik ve Savcılık Staj Süresi 2 Yıl Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Akademisince düzenlenen Adli Yargı ve İdari Yargı Hazırlık Eğitimlerinin başlaması münasebetiyle açılış töreni düzenlendi. Bakan Gül yapmış olduğu konuşmada şunlara değindi: Sürekli eğitim anlayışı çerçevesinde hakim ve savcıların eğitimine büyük önem atfediyoruz. Bundan önce 1 yıl olan savcı ve hakimlik staj süresi 2 yıla çıkarıyoruz.

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Geliyor

Adalet sisteminin daha iyi işleyebilmesi için hakim ve savcılık mesleğinde  hakim ve savcı yardımcılığı sistemi gelecek ve böylelikle daha profesyonel bir adalet mekanizmasını kurmuş olacağız. Ülkemizde şuanda hakim ve savcı yardımcılığı olarak uygulanan bir meslek bulunmamaktadır.

Meslek yaşamınız süresince aklınızı hiç kimseye esir etmeyin

Görev yaptığınız süre içerisinde hiçbir şekilde aklınızı başka hiçbir kimseye esir etmeyin. 15 Temmuz döneminde başkalarının akıllarıyla yaşayanların hem kendilerine hem de ülkelerine ne kadar büyük bir hıyanet içinde olduklarını gördük.

Hakim ve savcıların besleneceği tek kaynak anayasa ve kanunlarımızdır. Tek emir alınan yer anayasa ve kanunlardır. Sizler asla bir başkasının önünde önünüzü iliklemeyin. Mesleğinizi doğru, tarafsız ve kanunlara uygun olarak yerine getirin.

Sivil anayasa ve demokrasi hepimiz için ortak kazanım

Hukuk ve hukukun üstünlüğü toplumda yaşayan tüm paydaşlar için ortak değer ve ortak kazanımlardır. Demokrasimize ve hukuka karşı nereden bir saldırı gelirse gelsin 83 milyon olarak hep birlikte karşı durmak durumundayız. Bizler hedef 2023 derken hala 90lı yılların vesayet sisteminin özlemini çekenlerin olduğu görülmektedir.

Bunlar ciddi alınmayacak şekillerde bile olsalar dahi bunların asla kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır. 2023 yolunda bu tür bizi ülke olarak geriye götürmek isteyen güruhlar asla başarılı olamayacaktır.

Hukuk içerisinde cevap verilecek

Vesayet isteyen bir takım kişilere cevapları hukuk içerisinde verilecektir. Millet iradesine karşı durmak isteyen bu vesayet güruhlarına asla ve asla müsaade edilmeyecek ve bu karanlık zihniyetle mücadele sonuna kadar sürecektir.

Bakan Gül: Hakimlik ve Savcılık Staj Süresi 2 Yıl Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın