Bakanlık 11 İlacı Geri Ödeme Listesine Aldı

Bakanlık 11 İlacı Geri Ödeme Listesine Aldı
Bakanlık 11 İlacı Geri Ödeme Listesine Aldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatlar Kurtulacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 7’si kanser ve 4’ü MS tedavisinde kullanılan 11 ilacı geri ödeme kapsamına aldıklarını açıkladı. Sağlık Uygulamaları Tebliğinde (SUT) yapılan düzenleme ile bakanlığın geri ödeme listesindeki ilaçların sayısı arttırıldı.

Bakan Selçuk, geri ödeme kapsamına alınan ilaçlardan 4 tanesinin meme kanseri, 2 tanesinin hematolojik kanser ve 1 tanesinin ise lösemi tedavisinde kullanıldığını açıkladı. 4 ilaç ise Multipl Skleroz (MS) tedavisinde kullanılmaktadır. Bu ilaçların da eklenmesi ile bakanlığın geri ödeme kapsamındaki ilaç sayısı 8.603’e ulaştı. 

Hastalara Umut Oldu

Bakan Selçuk’un açıklamaları ile kendisi ya da yakınları hastalıktan muzdarip olanlara sevindirici haber geldi. Meme kanseri, hematolojik kanser, lösemi ve MS hastaları bu ilaçlar ile iyileşebilecek ya da durumları eskisinden daha iyiye gidebilecektir. Geri ödeme kapsamına alınan ilaçlar SGK tarafından karşılanacaktır. Hastalar bu ilaçları reçeteleri ile alabilecektir. 

Korona Önlemleri Devam Edecek

Bakan Selçuk’un diğer bir gündem maddesi ise halen devam eden korona virüsle mücadele oldu. Mücadeleye destek olmak için tedbirler alınmaya devam edecektir. Sigortalı hastalar ile sağlık hizmeti sunanlar için destek mahiyetindeki düzenlemeler bakanlık tarafından yapılmaya devam edecektir.

Bakanlık 11 İlacı Geri Ödeme Listesine Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın