Başkan Erdoğan Açıkladı! Kısıtlamalar Kalkıyor Mu

Başkan Erdoğan Açıkladı! Kısıtlamalar Kalkıyor Mu
Başkan Erdoğan Açıkladı! Kısıtlamalar Kalkıyor Mu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’den ikinci parti aşının bu hafta sonuna kadar gelebileceğini söyledi. 

Cuma namazı çıkışında açıklama yapan Erdoğan, kafe ve restoranların açılması için bir tarih vermedi. “Risk almak istemiyoruz” diyen Erdoğan, kafe ve restoranların açılması konusunda kabine toplantısında yapılacak değerlendirme sonucu karar verileceğini kaydetti.

10 milyon doz aşı bu hafta sonu gelebilir

Başkan Erdoğan, İstanbul Çengelköy’de kıldığı cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşılama programına ilişkin sorulan bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, “İkinci parti aşımız, nasip olursa onayı çıktı Çin’den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz bir 10 milyon gelecek” dedi.

Kafe ve Restoranlar Açılacak Mı?

Corona virüs önlemleri kapsamında kapalı olan kafe ve restoranlara da değinen Erdoğan, “Restoran konusunu kabine toplantısında değerlendireceğiz. Endişelerimiz var. Ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Böyle bir riske girmek istemiyoruz. Elimizdeki verilere bakarız buna göre bir esneme yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar kaç kişi aşı oldu

Sağlık Bakanlığı aşı sayacındaki son verilere göre 21 Ocak 2021 saat 16:45 itibariyle Türkiye’de koronavirüs aşısı olan kişi sayısı 1 milyon 114 bin 287’ye ulaştı.

İlk etapta Türkiye’ye ulaşan 3 milyon dozluk aşının tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde 10 milyon doz aşınında Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Aşılama takvimine uygun şekilde süreç uygulanmaya devam edecek.

Başkan Erdoğan Açıkladı! Kısıtlamalar Kalkıyor Mu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın