Bekçilerin, Sevk ve İdare Amirleri Değişti

Bekçilerin, Sevk ve İdare Amirleri Değişti
Bekçilerin, Sevk ve İdare Amirleri Değişti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, bundan sonra çarşı ve mahalle bekçilerinin amirliği Devriye Ekipler Amirliği veya Ekipler Amirliği tarafından değil, polis merkezi amirlikleri tarafından yapılacak. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çarşı be mahalle bekçilerinin sevk, idare ve özlük işlemlerinden sorumlu olan birimi de değişti.

İllere gönderilen yazıda sevk, idare ve özlük işlemlerinden sorumlu olarak polis merkezi amirlikleri gösterildi. Ayrıca çalışma saatleri ile ilgili konularda yazıda yer aldı. Bu kapsamda çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma saatleri olağan üstü durumlar dışında 40 saat olarak belirlendi. Haftada bir gün istirahat etmeleri de yazıda belirtilen diğer bir husus oldu.

Emniyet genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda şunlar yer aldı.

1) İllerle yapılan görüşmelerden alınan geri bildirimler ve çarşı ve mahalle bekçilerinin çalışmalarının değerlendirilmesi neticesinde sorumluluk bölgelerindeki halkla daha yakın diyalog kurmaları ve görevlerinde etkinlik ve verimliliğin arttırılması amacıyla; ilgi yazımızın 5 inci maddesi (a) fıkrasında “Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin sevk ve idaresinden Büyükşehirlerimizde ve Dış İlçelerimizde Devriye Ekipler Amirliği, diğer illerimizde Ekipler Amirliği sorumlu olacaktır.” talimatından sarfınazar edilerek çarşı ve mahalle bekçileri polis merkez amirliklerinde görevlendirilerek sevk, idare ve özlük işlemleri yalnızca polis merkezi amirliklerince yapılacaktır.

2) Suçun önlenmesinde önemli bir yeri olan yaya devriye uygulamasının gerçekleştirilmesi ve toplumun güvenlik algısına olumlu katkı yapması amacıyla çarşı ve mahalle bekçilerinin gece ve yaya devriye olarak görevlendirilmesine devam edilecektir. Haftalık çalışma süreleri 40 saat olarak düzenlenecek ancak emniyet ve asayişin gerektirdiği durumlarda çalışma sürelerinin 40 saati aşması halinde en az haftada bir gün istirahat verilecektir. Güvenlik veya kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde çalışma süresi ve saatler dışında görevlendirilmeyecektir.

Böylelikle çarşı ve mahalle bekçileri için bağlı bulundukları amirlikler yeniden düzenlenmiş oldu. Çarşı ve mahalle bekçileri bundan sonra polis merkezi amirliklerine bağlı olarak çalışacak. Yazıda ayrıca bekçilerin çalışma saatleri de belirtildi.

Bekçilerin, Sevk ve İdare Amirleri Değişti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın