Sakarya’da Poliklinik Muayeneleri Durduruldu, Ameliyatlar İptal Edildi

Sakarya’da Poliklinik Muayeneleri Durduruldu, Ameliyatlar İptal Edildi
Sakarya’da Poliklinik Muayeneleri Durduruldu, Ameliyatlar İptal Edildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yeni kararlar alan Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu, kentte bulunan kamu ve özel hastanelerde acil olmayan ameliyatların durdurulması ve devlet hastanelerinde bulunan tüm poliklinik işlemlerinin durdurulması kararını verdi. Bu kapsamda kentte bulunan devlet hastaneleri poliklinik hizmeti vermeyecek.

Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgınının yayılım hızı artışa geçtiği için Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu başkanlığında toplanan 9 Nolu İl Pandemi Kurulunda, kentte bulunan tüm kamu ve özel hastanelerde geçerli olacak yeni tedbirler alındı. Yapılan açıklama 2 Kasım itibari ile Yenikent Devlet Hastanesi, Pandemi Hastanesi olacak. Hayati önem taşıyan ameliyatlar dışında tüm ameliyatlar durdurulacak. Sağlık Kurulu’nun kapatılarak bu hizmetin Sakarya Eğitim ve Araştırma ve Toyota-Sa Acil Yardım Hastanesinde verilmesine ve Tozlu Semt Polikliniği hariç tüm muayenelerin durdurulmasına karar verilmiştir.

Yoğun Bakımları İçin Hazırlık Çağrısı

Tüm özel hastaneler için de gerektiğinde yüzde 25 kapasiteleri ile covid-19 hastalarına ayırmaları kararı verildi. Servis ve yoğun bakımı olan özel hastaneler kapasitelerinin yüzde 25’i kadar gerektiğinde ayıracak. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil, onkolojik ve bekletilmesi hayati sıkıntıya yol açacak ameliyatlar dışında tüm diğer ameliyatlar iptal edildi. Bu tedbirler ile olası yaygın hızının önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda alınan tedbirler 2 Kasım itibari ile hayata geçirilecek.

Kararda ayrıca Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi temel ve cerrahi branşlar dahil tüm akademisyenlerin gerektiğinde pandemi süresince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, ihtiyaç duyulması halinde diğer hastanelere görevlendirmelerine kadar verildi. Tüm bu kararların yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi.

“Poliklinik hastalarından sadece MHRS randevusu olanların hastanelere alınması, çok zorunda olmadıkça refakatçi kabul edilmemesine, elektif ameliyatların kısıtlanması ve randevusuz hasta bakılmaması sonucu mesaileri azalan tüm sağlık personelinin Başhekimlerin uygun gördükleri alanda çalıştırılmalarına, ildeki kamu, özel tüm hastanelerde ziyaretçi kısıtlamasına kesinlikle uyulmasına 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince oy birliği ile karar verilmiştir.”

Sakarya’da Poliklinik Muayeneleri Durduruldu, Ameliyatlar İptal Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın