Benzin Fiyatlarına Yüksek Oranda Zam Geliyor

Benzin Fiyatlarına Yüksek Oranda Zam Geliyor
Benzin Fiyatlarına Yüksek Oranda Zam Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandmei sürecinde bir ara 28 dolara kadar düşen brent petrolün varil fiyatı sonrasında ülkemizde benzin fiyatlarında çok büyük indirimler yaşanmıştı. Vatandaşlar o dönemde uzun bir aradan sonra depolarını çok daha ucuza doldurma şansı bulmuştu. Fakat o günlerin geri kalması ile birlikte benzin fiyatlarında yaşanan ardı ardına zamlar ile birlikte benzinin litre fiyatının pandemi öncesinde ki döneme yaklaştığı görüldü.

En son dolar kurunda yaşanan büyük artış ve brent petrolün 45 dolar seviyesine dayanması ile birlikte bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 23 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor. Gelecek yüksek oranda ki zam nedeniyle vatandaşların gece yarısından önce depolarını doldurmaları bekleniyor.

Benzin Fiyatlarında Ki Artış Devam Edebilir

Brent petrolün varil fiyatının artan talep ile birlikte önümüzdeki dönemde 50 dolar seviyesine çıkacağı ve Dolar TL kurundaki artışın devam edeceği ön görülüyor. Bu sebeple önümüzdeki dönemde benzin fiyatlarına tekrar zam yapılabileceği iddia ediliyor. Bu akşam gelmesi beklenen zam ile birlikte İstanbul’da 6,39 TL’den satılan benzinin litre fiyatının 6,62 kuruşa çıkacağı belirtiliyor. Önümüzde ki dönemde gelmesi muhtemel zamlar ile birlikte benzin fiyatlarının aylar sonra tekrar 7 TL seviyesini geçeceği tahmin ediliyor. Böyle bir durumda ise vatandaşların uygun fiyatlı benzin kullanma süreci resmen son bulmuş oluyor.

Enflasyona 0,5 Puan Etki Edecek

Şuan itibari ile 6,39 TL seviyesinde olan benzinin litre fiyatının bu gece yarısından sonra yapılacak olan ve ilerdeki muhtemel zamlar ile birlikte 7 TL’yi aşması durumunda enflasyon üzerinde 0,5 puanlık bir artış etkisi yapacağı ön görülüyor. Böyle bir durumda zaten oldukça zor görünen yılsonu enflasyon oranının haneli rakamlara inme hedefinden tamamen uzaklaşılacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar döviz kurlarında ki artışın fiyatlara Ağustos ayı ile birlikte yansımaya başlayacağı uyarısında bulunuyor.

Benzin Fiyatlarına Yüksek Oranda Zam Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın