Benzin, LPG ve Motorin Fiyatlarında İndirim Geliyor

Benzin, LPG ve Motorin Fiyatlarında İndirim Geliyor
Benzin, LPG ve Motorin Fiyatlarında İndirim Geliyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası EPGİS’ten yapılan açıklamaya göre Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında indirim yapılacak. ÖTV karşılanmaları bittikten sonra olası indirimler pompa fiyatlarına yansımaya başlayacak.

Gün itibari ile son ÖTV ayarlamaları sonrasında akaryakıtta karşılanan ÖTV miktarları (KRŞ/LT) aşağıdaki gibidir.

Benzin: 20 kuruş 
Motorin: 25 kuruş
LPG Otogaz : 70 kuruş

Bu miktarlardaki ÖTV karşılanmaları bittikten sonra olası indirimler pompa fiyatlarına yansımaya başlayacaktır.

2020 yılında, Motorinin litre fiyatına gelen zam miktarları 5 kuruş ile 32 kuruş arasında, indirim miktarları ise 2 ila 56 kuruş arasında değişirken, yapılan 24 zammın ortalaması 16 kuruş yapılan 21 indirimin ortalaması ise 18 kuruş olarak hesaplandı.

Benzinin litre fiyatına gelen zam miktarları, 4 kuruş ile 37 kuruş arasında, indirim miktarları ise 5 kuruş ile 60 kuruş arasında değişirken, yapılan 33 zammın ortalaması 16 kuruş yapılan 28 indirimin ortalaması ise 19 kuruş olarak hesaplandı.

Bu dönemde, indirimlerdeki ortalama fiyatın, zamlardaki ortalama fiyattan yaklaşık 2 ila 3 kuruş yüksek gerçekleştiği tespit edildi. Bu farkın ortaya çıkmasında, zamların daha küçük miktarlarda ve sık olarak, indirimlerin ise daha yüksek miktarlarda ve görece daha seyrek olarak fiyatlara yansıması etkili oldu.

Akaryakıt fiyatları, ilerleyen dönemde konu ile alakalı çıkarılacak yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişmedikçe Eşel Mobil Sistemi gereği tüm ürünlerde ( Benzin, motorin, LPG Otogaz ) üst rakamlara ulaşmış olup olası zam ihtiyaçları fiyatlara yansımayacaktır. Yani tüm artış ihtiyacı akaryakıt fiyatları içerisinde yer alan ÖTV’nin düşürülmesi ile karşılanacaktır.

Benzin, LPG ve Motorin Fiyatlarında İndirim Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın