Bilim Kurulu Maskelerin Ne Zaman Çıkacağı Konusunu Açıkladı

Bilim Kurulu Maskelerin Ne Zaman Çıkacağı Konusunu Açıkladı
Bilim Kurulu Maskelerin Ne Zaman Çıkacağı Konusunu Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maskeler ne zaman çıkacak? sorusu milyonlarca insanın merak ettiği bir konudur. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından yapılan açıklamaya göre çift doz alı olanların sayısı 50 milyon olduğunda vaka sayısında azalma görülecektir. Eğer salgın vakası 1000’in altında olur ise maskelerin çıkacağını duyurdu.

Ancak maskeleri bir şemsiye gibi insanların cebinde taşıması gerektiğini de belirtti. Maskeler yalnızca kalabalık alanlarda kullanılacaktır. Prof. Dr. Mustafa Necmi, aşılama olmasaydı geçen yıl ki gibi salgın da artışın olacağını belirtti. Dolayısı ile aşı olmayan vatandaşları olmaları için teşvikte bulundu. 

Aşıdan Sonra Maske Takmaya Gerek Yok! 

İki doz korona aşısı olanların açık alanlarda maske takmasına gerek kalmayacak. Fakat AVM’de, sinema, tiyatro ve kalabalık pazar yerlerinde maske takmak gerekiyor. Herkes aşısını olduğunda vaka sayısı 1000’in altında olduğunda maskeler tedbirler dahilinde çıkacaktır. Çift doz aşılama 50 milyonu aşarsa maskeler çıkabilir. Fakat insanlar gerekli tedbirleri almaya devam etmelidir. Özellikle kişisel temizlik salgın sürecinde oldukça önemlidir.

Prof. Dr. İlhan Toplumsal bağışıklık için hedeflediğimiz rakamlar yüzde 80’lere gelirse 1000’in altını da görebileceğimiz kanısındayım, yani çift doz aşı olan vatandaşlarımızın yüzde 80 olması ile. İkinci doz aşı olan vatandaşımız 16 milyon, yani hedef nüfusun dörtte biri aşılanmış. Çift doz aşı olan sayısı bu rakamın 3 katına doğru yaklaşırsa yani 50 milyon civarında olursa o zaman 1000’lerin altını görebileceğimize inanıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Bilim Kurulu Maskelerin Ne Zaman Çıkacağı Konusunu Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın