Bu Sene Sınıfta Kalma Olmayacak

Bu Sene Sınıfta Kalma Olmayacak
Bu Sene Sınıfta Kalma Olmayacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzaktan Eğitim Telafi Eğitimine Hazırlıyor

Ülkemizde kovid 19 vakası görülmesi üzerine okullar eğitime uzaktan eğitimle devam etmiştir. Bilim kurulunun önerisiyle bu süre 31 Mayıs’a kadar olarak belirlendi. 18 milyon öğrenci bu dönemde sınıf geçmenin nasıl olacağını merak ediyordu. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimde öğrencilerin evde oldukları için motive olamayacağını hatırlattı. Bu dönem diğer dönemler gibi değerlendirilemeyecektir.

Uzaktan eğitimde çocukların eğitimden uzak kalmaması, araya uzun bir dönem girmemesi amaçlanıyor. Öğrenciler dersleri her ne kadar takip etse de sınıftaki bire bir öğrenme ortamı sağlanamayacaktır. Ancak telafi eğitimine en azından temel atmış olarak katılmaları hedeflenmektedir. Bu yüzden hem çocuklar hem de veliler uzaktan eğitimle verilen dersleri takip etmelidir. 

Telafi eğitimi için takvim hazır ancak canlı bir takvim ve bilim kurulunun önerilerine göre şekillenecektir. Değişen duruma göre telafi eğitimi de değişecektir. 

Sınıf Geçme Nasıl Olacak?

2019-2020 eğitim dönemi daha hiç sınav yapılamadan uzaktan eğitimle devam etmek durumunda kalmıştır. Bu nedenle sınıf geçme için sadece ilk dönem notları baz alınacaktır. Ancak bu dönem olağan bir dönem olmadığı için hiçbir öğrenci sınıfta bırakılmayacaktır. Eğer ilk dönem notları zayıf olan varsa da sorumlu olarak üst sınıfa geçecektir.

Bu Sene Sınıfta Kalma Olmayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın