Çalışma Bakanı’ndan Asgari Ücret Açıklaması

Çalışma Bakanı’ndan Asgari Ücret Açıklaması
Çalışma Bakanı’ndan Asgari Ücret Açıklaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk Toplantı Yapıldı

2020 yılında uygulanacak asgari ücret tarifesinin belirlenmesi için taraflar bir araya geldi. İşçi ve işveren sendikaları ile hükümet temsilcileri bir araya geldi. Yapılan görüşmede taraflar görüşlerini açıklarken Çalışma Bakanı da açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, asgari ücretin alım gücüne göre yaşanan artışta Avrupa’da üst sıralarda yer aldığımızı ifade etti. Miktar açısından ise Avrupa’nın Portekiz, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Polonya gibi ülkelerden daha fazla asgari ücret verildiği de Bakan Selçuk’un açıklamalarında yer aldı. 

Bakan Selçuk geçtiğimiz yıl asgari ücrete yapılan %26’lık zammın tarafların uzlaşısı ile gerçekleştiğini ifade etti. Başkanlık sistemine geçişten sonra uzlaşı ile karar verilmesini ise önemle belirtti. Bakan Selçuk asgari ücretin mutlu birey ve aileler için son derece önemli olduğunu ifade etti. Mutlu bireylerin mutlu aileler oluşturacağını, mutlu ailelerin ise mutlu toplumu oluşturacağı da Bakan Selçuk’un vurguları arasında yer aldı.

Bakan Selçuk geçtiğimiz yıl verilen asgari ücret zammı üzerinden işçileri enflasyona karşı ezdirmediklerini ifade etti. Bu açıklamalar ışığında yapılacak zammın enflasyon oranının üzerinde olması bekleniyor. Ancak toplantıda net bir rakam telaffuz edilmedi. Aralık ayı içerisinde yapılacak toplantılar ile birlikte asgari ücrete ne kadar zam yapılacak sorusu yanıt bulmuş olacak.

Çalışma Bakanı’ndan Asgari Ücret Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın