Çocuğunuz Hangi Okula Gidecek? Okula Başlama Yaşı Geldi Mi?

Çocuğunuz Hangi Okula Gidecek? Okula Başlama Yaşı Geldi Mi?
Çocuğunuz Hangi Okula Gidecek? Okula Başlama Yaşı Geldi Mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklarının hangi okula gideceklerine dair resmi bilgileri ve detayları öğrenmek isteyen veliler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul giriş ekranı aracılığı ile sorgulama yapabilecekler. 

Çocuklarının hangi okula kayıtlı olduğunu ya da hangi okula gideceklerini öğrenmek isteyen veliler şimdiden araştırma yapmaya başladılar. İlkokul 1.sınıf ile ortaokul 5.sınıf öğrencileri için kayıt yaptırılması gerekiyor. Kayıt yapılabilmesi için okulların belirlenmiş olması gerekmektedir.

Çocuğum hangi okula kayıtlı?

Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı ilgili sorgu ekranından TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz. İlkokula başlama yaşı hakkında detayları merak eden vatandaşlar, “2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi – İlkokul – Ortaokul e-Kayıt Sonuçları” ekranını kullanabilecek.

İlk defa öğrenim hayatına başlayacak olan öğrencilerin velileri “çocuğum hangi okula kayıtlı?” sorusuna yanıt arıyor. Ancak kayıt yaptıracak okullar henüz belirlenmedi.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1’inci ve 5’inci sınıf öğrencilerin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, Okula başlama yaşını Milli Eğitim Bakanlığının aşağıda paylaşılan ilgili sorgu ekranından TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz. İlkokula başlama yaşı hakkında detayları merak eden vatandaşlar, “2020-2021 Öğretim Yılı Okul Öncesi – İlkokul – Ortaokul e-Kayıt Sonuçları” ekranını kullanabilecek.

Çocuğunuz Hangi Okula Gidecek? Okula Başlama Yaşı Geldi Mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın