Cumhurbaşkanı Kararnamesine Göre Atama

Cumhurbaşkanı Kararnamesine Göre Atama
Cumhurbaşkanı Kararnamesine Göre Atama
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hangi bakan yardımcısı görevden alındı sorusunun yanıtı veriliyor. 16 Ekim 2020 tarihli atama kararına göre; Adalet Bakanlığı’nda görev yapan Bakan Yardımcısı görevden alındı. Bakan yardımcısının yerine ise İstanbul Cumhuriyet başsavcı vekili atandı. Çıkarılan atama kararında sadece görevden alınan ve yerine getirilen kişiye yer verilmiyor. Aynı zamanda 2 bakanlıkta da 2 genel müdür yardımcısı ataması da oldu.

Hangi Bakan Yardımcısı Görevden Alındı?

Cumhurbaşkanlığı 2, 3, 4. Maddeleri gereğince, Adalet Bakanlığı Yardımcısı Cengiz Öner, görevden alınmıştır. Görev alınan Cengiz Öner yerine ise ataması yapılan kişi Bakan Yardımcılığı pozisyonu için devralan kişi Hasan Yılmaz olarak açıklanmıştır. Öner’in yerine ataması yapılan kişi İstanbul Başsavcı vekili Hasan Yılmaz Adalet Bakanlığı yardımcılığı için ataması olan kişidir. Hasan Yılmaz aynı zamanda HSK Birinci Daire Üyesi olarak da görev yapacak. Görev açıklaması ve atama sonrasında ilgili karar açıklanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Görevlendirilmesi

Sağlık Bakanlığı ile ilgili de görevlendirmeler açıklanmıştır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon FTR Çalışma Grubu, Mükemmeliyet Merkezi Komisyonu Üyeliğine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 35. Maddesi gereğince Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Pof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım görevlendirilmesi gerçekleşmiştir. 

Sağlık Bakanlığı’nda açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı’na 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3.maddeleri gereğince Arif Çetin ataması gerçekleşmiştir. 

Yapılan atamalar arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ataması da yer alıyor. Açık bulunan Ar-Ge teşvikleri Genel Müdür Yardımcılığı’na 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nin 2 ve 3. Maddeleri gereğince vergi müfettişi Coşkun Çekiciler ‘in ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Kararnamesine Göre Atama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın