Son Dakika! Üniversiteler Açılıyor mu

Son Dakika! Üniversiteler Açılıyor mu
Son Dakika! Üniversiteler Açılıyor mu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 2020 – 2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nin Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yarın gerçekleştirecek olduğunu duyurması ile gözler elbette buraya çevrildi. Üniversiteler açılıyor mu sorusu herkesi meraklandırıyor.

Düzenleme nasıl olacak? Nasıl bir süreç işleyecek merak konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversitelerin yüz yüze eğitim konusunda bir açıklama yaparak, bu konuyla alakalı da artık normalleşme sürecine girilmesi bekleniyor. Üniversitelerin açılmasını isteyen gençler konuya ilişkin bir açıklama bekliyor. 

YÖK Ne Zaman Açıklama Yapacak?

YÖK tarafından gelecek olan açıklamanın da merak konusu olduğunu söyleyebiliriz. YÖK’ten gelecek olan açıklama, 16 Ekim Saat 14.00 olarak belirtildi. Toplu Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet erkanı katılacak. Bunun beraberinde bakanlar, YÖK üyeleri de açılışta olacak. İlgili kurum için başkanlar, büyükelçiler, büyün üniversite rektörleri ve çok sayıda kişinin açılışta olması planlıyor. YÖK 100/2000 doktor projesi kapsamında ülke için öncelikli alanlarda doktora eğitimi gören öğrencilerin de katılacağını bildirerek, katılım konusunda kimlerin olacağına dair detaylı bir açıklama yapmış oldu.

Törenin son bölümünde ise YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategori üzerinden YÖK 2020 üstün Başarı Ödülleri dağıtılacak. YÖK Üstün başarı ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek. Erdoğan, ödülleri almaya hak kazanan akademisyenlere ve yüksek öğretim kurumlarına ödülleri takdim edecek.

Yüz Yüze Eğitimde Beklenen Haber Gelecek mi?

Herkesin gözü ise yüz yüze eğitim konusunda üniversitelerin ne zaman açılacağına çevrildi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a partisinin MKYK toplantısında üyeler tarafından pandemi ile birlikte esnafın büyük oranda zarara uğradığı konusunda örnekler vermişti. Kurmaylar ise sadece üniversite ve üniversite öğrencileri ile geçinen bazı iller olduğunu söyledi. Bu durumda esnafta büyük ölçüde sıkıntılar yaşıyor, yurtlar ve okullar tamamen açılmalı diyerek üniversiteler açılsın talebinde bulundular. Bu taleplere ilişkin Erdoğan’dan nasıl bir açıklama gelecek merak ediliyor.

Son Dakika! Üniversiteler Açılıyor mu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın