Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı BİP’e Geçiyor

Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı BİP’e Geçiyor
Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı BİP’e Geçiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Whatsapp’ın kullanıcı verilerine erişim ve paylaşımı içeren yeni güncelleme ve kullanıcı sözleşmesini 8 Şubat’a kadar onaylamayan kullanıcıların artık whatsapp uygulamasını kullanamayacağını duyurmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığından kritik bir adım geldi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından sonra Milli Savunma Bakanlığı da Whatsapp’taki veri güvenliği kaygıları nedeniyle haberleşme gruplarını BiP Mobil’e taşıma kararı aldı.

WhatsApp’ın kullanıcılarına yönelik “zorunlu güncelleme” kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “BİP” ve “Dedi” gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Whatsapp’ın kullanıcı verilerine erişeceğini duyurmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yerli ve milli uygulamalara geçiş kararı aldıklarını duyurdular.
Ülke genelinde de vatandaşlarımızın çoğu Whatsaap tarafından “kullanıcı verilerine erişim ve paylaşım izinlerini içeren kullanıcı sözleşmesini” zorunlu hale getirdiğini açıklamasın ardından Whatsaap uygulamasını telefonlarından kaldırarak yerli ve milli olan sosyal medya uygulamalarını (Bip – Dedi) indirmeye başladı.

Bilindiği gibi, Whatsapp kullanıcılarına güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini içeren bir bildirim ile gündeme geldi. Türkiye’deki kullanıcıların tepkisini çeken Whatsapp sözleşmesi maddeleri içerisinde, “Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur.” ifadesi dikkat çekerken, güncellemeye tepkili olan kullanıcılar yerli uygulama BiP’e yöneldi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı BİP’e Geçiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın