Devamsızlık Yapan Öğrenci Sınıf Tekrarı Yapacak

Devamsızlık Yapan Öğrenci Sınıf Tekrarı Yapacak
Devamsızlık Yapan Öğrenci Sınıf Tekrarı Yapacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınıfta Kalma Esasları Belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınıfta kalma esasları yeniden belirlendi. 2019-2020 eğitim yılının bahar dönemi uzaktan eğitimle devam ettiği için sınıfta kalma da merak konusuydu. Okul öncesi, ilk ve ortaokul ile liselere ilişkin yönetmeliklerde değişiklik yapılarak öğrencilerin sınıfta kalma ihtimali kaldırıldı. Belirsizlik de ortadan kalkmış oldu.

MEB tarafından 2 yönetmelikte değişiklik yapıldı ve bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliklere olağanüstü haller başlığı eklendi. Bu madde ile olağanüstü hallerde eğitime ara verilmesi, uzaktan eğitim esasları, telafi eğitimleri ve olağanüstü hallerde eğitime ara verilmesi durumları düzenlendi.

Sel, deprem, elverişsiz hava şartları ve benzeri doğal afetler ile hastalık veya salgın hastalık gibi nedenlerle eğitime ara verilebilir ya da uzaktan eğitim yapılabilir. Yapılmayan dersler için telafi eğitimleri yapılır ancak notlama yapılmaz.

İlkokul 1,2,3 sınıf öğrencilerinin ise ders yapılan dönemdeki notları sınıf geçme için kullanılır. Eğer veliler isterse çocuğunun sınıf tekrarı yapması için dilekçe verecektir. 4,5,6,7,8. Sınıf öğrencilerin sınıf geçme puanlarına bakılmadan sınıf geçerler.

Lise öğrencileri içinse mevcut puanlara bakılarak sınıf geçme sağlanır. Sınıf geçemeyecek durumda olanlar sorumlu olarak üst sınıfa geçer. Ancak devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrenciler bu hüküm kapsamına girmeyecektir. Yani devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma halen olacaktır.

Devamsızlık Yapan Öğrenci Sınıf Tekrarı Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın