Devlete Atanmanın Son Kılavuzu “KPSS 2020/12” Yayımlandı

Devlete Atanmanın Son Kılavuzu “KPSS 2020/12” Yayımlandı
Devlete Atanmanın Son Kılavuzu “KPSS 2020/12” Yayımlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS 2020/12 Tercih Kılavuzu yayımlandı ve gözler elbette hangi alanlarda alımlar olduğunu çevrildi. Adaylar başvurularını yapmak için sabırsızlanıyor. Hangi alanlarda alım olacağı da merak konusu. Yayımlanan kılavuz kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 40 lisans ve 10 ön lisans olmak üzere toplamda 60 personel alımının olacağı biliniyor. KPSS – 2020 / 12 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sözleşmeli Pozisyonlara Yerleştirme Yapmak için adaylardan tercih alması sağlanacak. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra belirlenen sürede açıklama olacak.

657 Sayılı Kanuna Göre Yerleştirme Olacak!

Yapılan açıklamaya göre, bu alanda tercihlerini sonlandıran kişiler 657 sayılı kanun kapsamında yerleştirme işlemlerinin gerçekleşmesini sağlayacak. KPSS 2020 / 12 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme olacak. Adaylardan tercih alınması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli pozisyonlar kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme olması da sağlanacak.

657 sayılı kanuna göre memur alımı bu bakanlık kapsamında belirlenen lisans ve ön lisans sayısında hukuki kurallara uygun şekilde belirlenen tercihlerin açıklanmasından sonra olacak. İstihdam edilecek olan adaylar için aşama aşama başvuruların gerçekleşmesi de sağlanacak. Bunun dışında adaylar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS  2020 7 12 Tercih Kılavuzuna saat 11’den itibaren erişim sağlama hakkına da sahip olacak.

Adaylar Ne Zaman Tercih Yapacak?

Adaylar tercihlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözleşmeli pozisyonlar kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleşmek üzere yapacaklar.  Adayların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sunulan KPSS tercih kılavuzuna erişim saati ise direkt olarak KPSS 2020 / 12 kılavuzuna erişim saati kapsamında 11.00 olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda direkt olarak başvuruların gerçekleşmesi için belirlenen süre içinde başvuruların yapılması da sağlanacak.

Adaylar Ne Zaman Nereye Başvuracak?

Adaylar ne zaman tercih yapacak sorusunun yanıtı ise 02 ile 07 Ekim 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak şeklinde yanıtlanıyor. 7 Ekim 2020 tarihinde 23.59’a kadar başvuruların yapılması sağlanacak. ÖSYM Başkanlığı Aday İşlemleri Sisteminden e devlet şifresiyle başvurular yapılacaktır.

Devlete Atanmanın Son Kılavuzu “KPSS 2020/12” Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın