Diyanet İşleri Başkanlığı 50 Kamu Personeli Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı 50 Kamu Personeli Alımı
Diyanet İşleri Başkanlığı 50 Kamu Personeli Alımı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 50 personelin İşaret Dili Tercümanı, Kameraman, Tashihçi, Yönetmen, Yazma Eser uzmanı, Yazma Eser Patoloji Uzmanı, Arşiv Uzmanı ve Mütercim-Tercüman olarak kurum bünyesinde görevlendirileceği belirtildi.

Adaylarda aranan genel şartlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak, KPSS şartı olan unvanlarda 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak ve Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmiş olmak şartları aranmaktadır.

Başvuruda istenen belgeler

T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi, Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi, (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), Dil Puanı şartı aranan unvanlar için son 5 (beş) yıl içerisinde alınmış geçerli dil puanlarını gösterir belge, Arşiv uzmanı pozisyonlarına başvuracak adaylardan yükseköğretim kurumlarının kütüphanecilik, bilgi-belge yönetimi veya arşiv bölümlerinden mezun olmayanların yükseköğretim programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça dersleri aldığını gösterir belge (transkript vb.) istenmektedir.

Ayrıca; Kameraman ve yönetmen unvanlarına başvuranlar için; a) Mesleğiyle ilgili daha önce çalıştıkları kurum ve kuruluşlardan alacakları ve çalıştıkları süreleri gösterir belge veya iş sözleşmesi, b) Mesleğiyle ilgili daha önce çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları süreler boyunca adına prim yatırıldığını gösterir Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış belge, Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı istenmektedir.

Başvuru şekli, yeri ve zamanı

Adaylar 8 – 22 Haziran 2020 (saat 08:30-16:30) tarihleri arasında kurum internet adresi üzerinden sınav başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere aynı tarihlerde istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

İstenen belgeleri getirmeleri halinde yurtdışındakiler ile askerlik görevini yapmakta olanların başvurularını, üçüncü şahıslar yaptırabilecektir.

Sınav yeri ve tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından kurum internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ayrıca ilan edilecektir 

Başvuru kılavuzu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 50 Kamu Personeli Alımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın