Diyarbakır’da 5 Sivil Şehit Verildi

Diyarbakır’da 5 Sivil Şehit Verildi
Diyarbakır’da 5 Sivil Şehit Verildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Şehidimiz Var

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Güleç Mahallesi kırsalında sabah saatlerinde bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Ormana giden işçileri taşıyan aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcı işçilerin geçişi esnasında infilak etti. 
Patlamadan sonra bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, şehitler içinse tören hazırlıkları yapılmaktadır. Bölgede başlatılan operasyon ile teröristler aranmaktadır. 

Olay sonrasında Diyarbakır Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Saldırının sabah 06.30’da yapıldığı ve 5 işçinin şehit olduğu bilgisi paylaşıldı. Olayda yaralananların bilgisi ya da şehitlerin adları paylaşılmadı. 

Daha Önce de Saldırı Olmuştu

Diyarbakır’ın Kulp öncesinde daha önce de sivilleri hedef alan hain bir saldırı yapılmıştı. 12 Eylül 2019 tarihinde yaşanan saldırıda odun toplayan köylülerin olduğu kamyonet geçerken ev yapımı patlayıcı infilak etmişti. Yine PKK’lı teröristlerin yaptığı saldırıda 7 sivil şehit düşmüştü. Benzer bir saldırı şimdi yine aynı yerde, yine aynı köylüleri hedef almıştır. 

Şehitlere Rahmet, Ailelere Başsağlığı Diliyoruz

Diyarbakır’da gerçekleşen bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonlarla sorumluların en kısa sürede bulunması ve etkisiz hale getirilmesi için yetkililerce gerekli adımlar atılmıştır.

Diyarbakır’da 5 Sivil Şehit Verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın