Dolandırıcıların Yeni Yöntemi

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi
Dolandırıcıların Yeni Yöntemi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu Mesaj Gelmişse Dikkat

Dolandırıcıların son zamanlarda kullandığı yeni yöntem tarihi eser satmak. Dolandırıcıların çeşitli şekillerde bugüne kadar binlerce insanı dolandırdıklarını bilmekteyiz. Her ne kadar dolandırıcıların kullandığı çoğu yöntem gün yüzüne çıkmış olsa da her geçen gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi daha ortaya çıkıyor. Dolandırıcıların bugünlerde kullanmakta olduğu yöntem ise altın para üzerinden işliyor.

Son zamanların popüler dolandırıcılık yöntemine göre tanımadığınız bir numaradan size mesaj geliyor. Ancak mesajın içeriği, mesajın size yanlışlıkla gönderildiği izlenimi uyandıracak şekilde özel olarak tasarlanmış durumda. Mesaj içerisinde altın para bulunduğu, bulunan altınların üzerinde yedi yıldır ile Osmanlı Tuğra resmi olduğu yazıyor.

Bulunan altınları elden çıkartabilmek adına karşı taraftan yardım isteniyor. Karşı tarafın kendilerine yardımcı olması durumunda elden edilen parayı bölüşeceklerini ifade ediyor ve kendisinin köyden ayrılamadığını, kendisine acil bir şekilde ulaşması gerektiğini ekliyor.

Elbette bu mesajı alan duyarlı vatandaşlarımız ilgili birimlere ihbarda bulunuyor. Bazı vatandaşlarımız ise mesaja itibar etmiyor. Ancak bazı vatandaşlar mesaja karşılık vermeyi tercih ediyor. Dolandırıcıların karşı tarafı ikna etmek için çeşitli yöntemler kullanmakta olduğu da tespit edildi. Niçin kendisinin altınları paraya dönüştürmediği sorulduğu zaman genellikle polisle sorunu olduğu, zamanı olmadığı, acil işi olduğu veya hastası olduğu gibi yalanlar öne sürülüyor.

Kişi şayet gelen mesaja kanmış ve dolandırıcılarla buluşmuşsa, dolandırıcılar sahte altınları göstererek kişinin parasını alıyor. Sonraki süreçte kişi dolandırıldığını fark etse bile polise gitmekte tereddütte kalıyor çünkü kendisi de suça ortak olmuş duruma düşüyor. 

Vakit Kaybetmeden Emniyete Haber Verin

Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı bir açıklamada bulundu. Açıklamaya göre bu tür mesajlara itibar etmemek gerektiği, şayet böyle bir mesaj kendilerine gelmişse vakit kaybetmeden durumun emniyet birimlerine aktarılması gerektiği iletildi. Bakanlığın açıklamasına göre son 1 ayda bu şekilde kandırılan ve dolandırılan insan sayısı 100’ü aşmış durumda. Bilindiği üzere kültür varlığı bulmak için izinsiz araştırma ve kazı yapmak hapis ile cezalandırılıyor.

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın