Döviz Fiyatlarında Yeni Rekorlar Kırıldı

Döviz Fiyatlarında Yeni Rekorlar Kırıldı
Döviz Fiyatlarında Yeni Rekorlar Kırıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde corona virüs salgınında ikinci dalga endişesinin oldukça artması ve ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılarla birlikte Dolar TL kurunda son bir haftadır ardı ardına rekorlar kırılıyor. 1 Eylül tarihinde 7,30 seviyelerinde olan Dolar TL kuru son bir haftadır ardı ardına yaşanan artışlarla birlikte 7,7 seviyelerine kadar yükseldiği görülüyor. Ekonomi uzmanları ise Dolar TL kuru ile ilgili uzun vadeli bir tahmin yapmanın oldukça zor olduğunu ve döviz kurunun yönünü Merkez Bankasını aldığı kararlar ve para politikalarının belirleyeceğini ifade ediyor.

Döviz Kuru 8 TL Olabilir 

Döviz kurları ile ilgili 2 türlü senaryo dillendiriliyor. İlk senaryoya göre corona virüs vakalarında ikinci dalganın dünya genelinde görülmesi ve Türkiye ile Yunanistan arasında ki gerilimin artması durumunda Dolar TL kurunun orta vadede 8 TL seviyelerine gelebileceği ifade ediliyor. Böyle bir durumda ise 2021 yılı için ön görülen 7,60 Dolar TL kuru seviyesinin 8,20 olarak revize edilebileceği ifade ediliyor.

Diğer bir senaryoda ise corona virüs vakaları ile ilgili olarak aşının uygulanmaya başlaması ve Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan soruna çözüm getirilmesi durumunda Dolar TL kurunun tekrardan 7,30 seviyelerine kadar çekilebileceği ifade ediliyor. Önümüzdeki dönemde hangi senaryonun gerçekleşeceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Altın Fiyatlarında Düşüş Sürüyor

476 TL’ye kadar çıkan altının gram fiyatının Dolar kurunda yaşanan artış ile birlikte dün itibari ile son dönemi n en önemli düşüşlerinden birini yaşadığı görülüyor. Şuan itibari ile 470 TL civarında ola n altının gram fiyatının önümüzdeki günlerde düşüşün devam etmesi ile birlikte 450 TL seviyelerine çekilmesi bekleniyor. Ekonomi uzmanları corona virüs salgınında i kinci dalganın tam anlamıyla ortaya çıkması durumunda ise altın fiyatlarında yeni rekorların kırılabileceği uyarısında bulunuyor. Ekim ayı ile birlikte altın, döviz ve Borsa İstanbul’da oldukça hareketli bir dönemin yaşanacağı ve büyük dalgalanmaların görülebileceği ön görülüyor.

Döviz Fiyatlarında Yeni Rekorlar Kırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın