Düğünlerde Ücret Karmaşası Yaşanıyor

Düğünlerde Ücret Karmaşası Yaşanıyor
Düğünlerde Ücret Karmaşası Yaşanıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de vaka sayısının tekrar büyük artış göstermesi sonucunda İçişleri Bakanlığı vaka sayısının yayılmasında oldukça etkili olduğu belirlenen düğün ve nikâh gibi organizasyonlar için çok önemli bir kısıtlama kararı aldı. Bu karara göre Türkiye genelinde tüm düğün, nikâh, nişan ya da sünnet gibi organizasyonlar belli kurallar dâhilinde en fazla 1 saat içerisinde tamamlanmış olacak.

Alınan bu karardan sonra düğün salonu ücretlerini önceden ödeyen vatandaşlar ücretlerinin bir kısmını alıp alamayacağı konusunu merak ediyor. Bilindiği gibi ülkemizde pandemi öncesi dönemde düğünler ortalama 3,5 saat devam ediyordu. Bu sürenini maksimum 1 saat düşmesi ile birlikte bazı düğün sahipleri düğün salonuna ödedikleri paralarının en azından yarısını geri talep ediyor.

Tüketici Mahkemelerine Başvuru Yapılabilir

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kısıtlama kararı sonrasında önceden ödenen ücretlerin bir kısmının geri idare edilip edilemeyeceğine yönelik olarak belirtilen görüşlerde ön plana çıkan husus ise kararın idare tarafından alındığı için böyle bir hak talebinin olduğu yönünde şekilleniyor. Uzmanlar İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte düğün salonu işletmecisi, sözleşmeden doğan yükümlülüğünü yerine getirememiş olacağını işaret ediyor. 

Bu sebeple alınan kaparoların ya da diğer ödemelerin tüketiciye iade edilmesi gerektiğini vurguluyor. Eğer iade isteği reddedilirse işletme sahibi açısından yasal sorumluluklar doğmuş olacağı belirtiliyor.  Tüketiciler burada sözleşmeyi feshederek paralarının iade edilmesini talep etmeleri gerekiyor. Ödenen ücretin iade edilmemesi halinde ise yapılan ödeme 10 bin 390 TL altında bir rakam ise hakem heyetine başvuru hakkı doğuyor. Eğer ödenen ücret toplamı 10 bin 390 TL üstündeyse tüketici mahkemelerine başvurarak paralarını iadesini talep etmeleri gerektiği ifade ediliyor.

Düğün Salonu İşletmeleri İade Taleplerini Reddediyor

Düğün salonu işletmeleri ise düğün salonu sahipleri tarafından kendilerine gelen iade taleplerini reddediyor. Bu kararın kendilerini bağlamadığını ve 1 saatte olsa tüm hizmet ve organizasyonu gerçekleştireceklerinden dolayı herhangi bir ücret iadesinde bulunmayacaklarını ifade ediyorlar. Bu konuda son karar ise hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri tarafından verilecek karar ile belli olacak.

Düğünlerde Ücret Karmaşası Yaşanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın