Eğitim Öğretim Dönemi Sancılı Başlıyor

Eğitim Öğretim Dönemi Sancılı Başlıyor
Eğitim Öğretim Dönemi Sancılı Başlıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020-2021 eğitim öğretim döneminin 31 Ağustos tarihinde başlayacağının duyurulmasının ardından eğitim camiasını cevapsız çok sayıda soru bekliyor. Bu soruların en başında ise okullarda gerekli sosyal mesafenin nasıl sağlanacağı sorusu geliyor.  Bilindiği gibi ülkemizde ki okulların yüzde 952i fiziki anlamda olması gereken sosyal mesafe kurallarının sağlama noktasında yetersiz durumda bulunuyor. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığı farklı alternatifler üzerinde çalışsa da şuana kadar herhangi bir sonuç alamadığı görülüyor.

Bu noktada ikili öğretime geçilmesi tartışılsa da özellikle büyük şehirlerde bu durumunda büyük soruna yol açabileceğinden endişe ediliyor. Bazı derslerin evden bazılarının ise okulda yapılması düşüncesi ise şimdilik uygulama ve verim anlamında büyük sorunlara neden oluyor. Hal böyle olunca okulların gecen seneki düzenle açılması durumunda corona virüs salgınında büyük bir artış yaşanmasından endişe duyuluyor.

Kayıt Parası Rezaleti Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nı en çok zorlayan diğer bir husus ise okulların yasak olmasına rağmen velilerden kayıt parası almaya devam etme isteği oluyor. Pek çok okul yöneticisi okulların birçok ihtiyacının olduğunun ve bu paralar sayesinde ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ediyor. Velilerden alınan kayıt parasının yine eğitim hayatı boyunca öğrenciye harcandığı vurgusu yapılıyor.

Geçtiğimiz senelerde Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürlerinin kayıt parası taleplerinin sosyal medyada yayınlanması ile birlikte böyle bir paranın velilerden kesin bir şekilde talep edilmeyeceğini eden okul yöneticileri hakkında ise soruşturma başlatılacağını açıklamıştı. Fakat buna rağmen okullar velilerden anlaşmalı kırtasiyelerden okula kitap alma zorunluluğu getiriyor. Büyük şehirlerde 2 bin TL’ye kadar çıkan bu kitap fiyatlarının kırtasiyelerle yapılan anlaşma ile 1750 TL’si okullara kalıyor. Birçok velinin bu durumdan şikayetçi olduğu ve yakında bakanlığın bu konuda da bir genelge yayınlaması bekleniyor.

MEB Uzaktan Eğitime Hazır

Okullarda olması en muhtemel sorun ise sonbahar aylarında tekrar havaların soğuması ile birlikte corona virüs vaka sayısının artması ve 2. dalganın ortaya çıkma riski oluyor. Bakanlık bu konuda tüm önlemleri alarak bu sene daha aktif ve etkileşimli bir uzaktan eğitim modeline yönelik çalışmalarının tamamladığı ifade ediliyor.

Eğitim Öğretim Dönemi Sancılı Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın