Elazığ’da 4.3’lik Korkutan Deprem

Elazığ’da 4.3’lik Korkutan Deprem
Elazığ’da 4.3’lik Korkutan Deprem
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da Deprem Korkusu

AFAD Başkanlığı tarafından Elazığ Sivrice ilçesi Yedipınar köyü merkezli olarak, yerin 12 metre derinliğinde 4.3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem saat 11.45 sularında yaşandı. Elazığ merkez ve ilçelerinde hissedilen deprem, komşu il olan Malatya’da da hissedildi. Deprem kısa sürdü, can ve mal kaybına neden olmadı. Ancak henüz depremin etkilerini atlatamayan Elazığlılar depremde büyük korku yaşadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin Sivrice merkezli ve 4.3 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. 

Depremin Etkileri Sürüyor

Yakın zamanda bir deprem felaketi yaşamış olan Elazığ’da yeni bir deprem büyük korku yarattı. 24 Ocak’ta merkez üssü Sivrice olan 6.8 büyüklüğündeki deprem yaşanmıştı. Deprem nedeniyle Elazığ’da 37, Malatya’da 4 kişi hayatını kaybetmişti. Toplam 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin etkileri henüz atlatılamadı.

Deprem nedeniyle evi yıkılanlar geçici olarak temin edilen konutlarda konaklıyor ve kira yardımı ile yeni evlerinin hazır olmasını bekliyorlar. Depremde okulu yıkılan öğrenciler eğitimine yönlendirildikleri diğer okullarda devam ediyordu.

Elazığ’da sık sık meydana gelen depremlerden ötürü riskli olan okullar ve binalar belirlendi. Bizzat Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem bölgesine giderek çalışmalarda bulunmuştu. İşte yapılan planlamalar dahilinde çalışmalar halen devam ediyor. Yeni bir deprem için Elazığ hazır olmadığından yaşanan depremler korkutuyor.

Elazığ’da 4.3’lik Korkutan Deprem

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın