Emekliler İçin Yeni Maaş Teklifi! En Az Rakam Belli Oldu

Emekliler İçin Yeni Maaş Teklifi! En Az Rakam Belli Oldu
Emekliler İçin Yeni Maaş Teklifi! En Az Rakam Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika maaş artışı haberi gündeme oturdu. Emekliler için en düşük ücretin artırılması gündemde. Emeklilerin eli bu şekilde son iki yılda yapıldığı gibi rahatlatılması için adım atılıyor. 2019 yılında 1000 TL, 2020 yılında ise 1500 TL olan en düşük emekli maaşı için 2021 yılı itibarıyla harekete geçildi.

En Düşük Emekli Maaşı 2 Bin 825 TL Olacak

Türkiye Emekliler Derneği açıkladı. 2021 yılı asgari ücret artışının memur ve emeklilere yapılan zam oranından fazla olmasıyla birlikte en düşük emekli maaşı için de yeni bir teklif geldi. Dernek açıklamasında 2021 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yapılacak zam artışları için yeni zam teklifi vereceği belli oldu.

2021 Yılında da Artış Olabilir

Son iki yıldır yapılan artışların arından bu yıl da aynı şekilde bir oranda artış yapılması gündeme getirilirken TÜED de yeni zam teklifi ile geliyor. Her yıl yaşanan maaş artışı sonrasında 2021 yılı için de asgari ücret ile birlikte en düşük emekli maaşında da bir artış yaşanabileceği açıklandı.

Yılda 2 İkramiye

Emekliler her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000’er TL ikramiye almaktadırlar. Öte yandan emekliler için banka promosyonu da verilirken, emekli aylıklarında son iki yılda yaşanan artışın da 2021 yılı itibarıyla yansıtılması talep ediliyor.

Son Artışlarla Oluşan Maaş Artışları

Geçen yıl itibarıyla en düşük emekli aylığı 2000 öncesi SSK emeklilerinde 2 bin 233 TL’den 2 bin 420 TL’ye, en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 627 TL’den bin 763 TL’ye, en düşük tarım BAĞ-KUR’lu aylığı da bin 534 TL’den bin 662 TL’ye yükselmişti. Detaylar geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Emekliler İçin Yeni Maaş Teklifi! En Az Rakam Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın