Emekliye Enflasyon Farkı Zammı Belli Oldu

Emekliye Enflasyon Farkı Zammı Belli Oldu
Emekliye Enflasyon Farkı Zammı Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli Memurlara Yapılacak Enflasyon Zammı 

2021 Yılı Emekli Memurlara yapılacak enflasyon farkı, Ocak Şubat ve Mart ayı enflasyon rakamlarına göre Temmuz ayında yapılacak Emekli memur maaş zam oranına eklenecek enflasyon farkı oluşmaya başladı. 2021 Yılının ilk üç aylık enflasyon verisine göre mart ayımda gerçekleşen enflasyon oranı %1,08 olarak gerçekleşti. Üç aylık enflasyon toplamda %3,70 oldu.

Emekli ve Çalışan Memura Zam Göründü!

Toplu sözleşmeye göre yılın ilk yarısında oluşacak enflasyon oranı ilk altı aylık dönemde % 3’ten fazla gerçekleşmesi durumunda % 3’ü geçen oranda Emekli ve çalışan memurlara ek zam yansıtılacak. İlk üç aylık dönemde TÜİK verilerine göre Ocak ayı % 1,68, Şubat ayı % 0,91, Mart ayında  % 1,08 olarak açıklandı. Üç aylık toplam enflasyon % 3,70 oldu.

2021 Yılının İlk 3 Ayında Emekli Memurlara Yapılacak Ek Zam Oluştu 

2021 Yılının İlk 3 ayında Emekli ve Çalışan memurlara yapılacak zam oluştu toplamda  %3,70 oranında gerçekleşen enflasyon rakamlarına göre emekli memurlara yapılacak enflasyon fark zammı % 0,70 olarak gerçekleşmiş durumda.

 2021 Yılı Nisan, Mayıs ve Haziran ayları  toplamda yüzde 3’ü aşarsa, aşılan miktarda Emekli Memur enflasyon zammı alınacak.

Emekli ve Memurlar,  TÜİK verilerine göre Toplu sözleşme ile kararlaştırılan altı aylık dönemler halinde verilen zammın üzerinde gerçekleşen oranda enflasyon zammı alması kararlaştırıldığından 2020’nin ilk altı ayında toplu sözleşmedeki rakama ek olarak  % 1,75, ikinci altı ek olarak % 4,36 enflasyon farkı almıştı.

Emekli ve Çalışan Memurlar  2021 Yılının Nisan, Mayıs ve Haziran Enflasyon Rakamlarını takip etmeye başladı. TÜİK verilerini her ayın 3. günü açıklanmaktadır.

Emekliye Enflasyon Farkı Zammı Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın