Emekliye Kötü Haber, 2020’de Enflasyon Zammı Olmayacak

Emekliye Kötü Haber, 2020’de Enflasyon Zammı Olmayacak
Emekliye Kötü Haber, 2020’de Enflasyon Zammı Olmayacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzde 8 Zam Enflasyonun Altında

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Uysal 2020 enflasyon hedefinin yüzde 8.2’den yüzde 7.4’e çektiklerini açıklamıştı. 2021 yılı enflasyon hedefi ise yüzde 5.4 olarak devam ediyor. 

2020 yılının ilk 3 ayında 2,27 olarak gerçekleşmişti. Yılın ilk 6 ayı içinse Haziran sonunda enflasyonun yüzde 4’ü aşması halinde memur ve memur emeklisi zam alabilecektir. Enflasyonun yüzde 4’ün üstünde olduğu kısım enflasyon zammı olarak ödenecektir. 

Çünkü yapılan görüşmeler neticesinde 2020 için yüzde 4+4 zam üzerinde anlaşma sağlanmıştı. Memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 4 zam aldı ve diğer 6 ay içinde yüzde 4 zam alınacaktır. Eğer enflasyon bu oranların üzerinde gerçekleşirse enflasyon zammı alınacaktır. 
 Eğer Merkez Bankasının hedefi olan yıllık yüzde 7,4 hedefi gerçekleşirse memur ve emekli zam alamayacaktır. Hedef gerçekleşmezse zam almaları mümkündür. 

2021 Hedefleri

TCMB 2021 hedefi olarak yıllık yüzde 5,4 enflasyon hedeflemiştir. Memur ve memur emeklisinin 2021 zam oranı ise yıllık yüzde 3+3 olarak belirlenmiştir. Yani yıllık enflasyon yüzde 6’nın altında kalırsa enflasyon zammı alınmayacaktır. Eğer hedef gerçekleşmez ve yüzde 6’yı geçerse enflasyon zammı ödenecektir. Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan enflasyon oranları ile zam oranları netleşecektir.

Emekliye Kötü Haber, 2020’de Enflasyon Zammı Olmayacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın