En Az Lise 4 Bin 918 Gardiyan Alımlarına Kimler Başvurabilir

En Az Lise 4 Bin 918 Gardiyan Alımlarına Kimler Başvurabilir
En Az Lise 4 Bin 918 Gardiyan Alımlarına Kimler Başvurabilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı 2021 yılı 11 bin 484 sözleşmeli kamu personeli alımı için başvurular devam ediyor. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatları ile CTE’ler için yeni memur alımlarında en yükse kontenjan “GARDİYAN” İnfaz ve Koruma Memuru İKM alımlarına ayrıldı. CTE 4 bin 918 sözleşmeli İKM alımı yapacak. 

Peki başvuru şartları nelerdir, İKM alımlarına kimler başvuru yapabilir? Gardiyan alımı başvuruları nasıl ve nereye yapılacağına dair tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Gardiyan Alımı Başvuruları

Adaylar İKM alımları için 4918 kadroya başvurularını sadece bu ilanda yer alan tek komisyon için yapabileceklerdir. Örneğin CTE İKM alımına başvuru yapan bir aday ceza infaz kurumu katibi alımına aynı anda başvuru yapamayacaktır. Adayların bu hususa dikkat etmesi gerekiyor.

Adaylar başvurularını online olarak e-Devlet internet sitesi üzerinden “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” sistemi üzerinden yapabileceklerdir. Yazımızın en altında “Başvuru Ekranı”na direkt olarak ulaşabilirsiniz.

İKM Alımı Şartları Nelerdir?

Gardiyan alımları için adayların en az lise mezunu şartı olması gerekiyor. Ayrıca yaş itibarıyla da 30 yaş şartı aranmaktadır. Lise, önlisans ve lisans KPSS’den 2020 KPSSP94, P93 ve P3 puan türlerinden en az 70 puan şartı aranıyor.

Ayrıca İKM alımları için adayların T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, cezai hükümler vb. hususları da kılavuzdan incelemesinde fayda vardır.

İKM Alımı İlanında Yer Alan Tüm Kontenjanlar

4 bin 918 infaz ve koruma memuru alımı, 19 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi) alımı, 51 hemşire alımı, 20 sağlık teknikeri alımı,  157 teknisyen alımı, 156 destek personeli (şoför) alımı, 33 destek personeli (aşçı) alımı, 4 destek personeli (kaloriferci) alımı olmak üzere toplam 5 bin 358 personel alımı CTE için yapılacaktır.

En Az Lise 4 Bin 918 Gardiyan Alımlarına Kimler Başvurabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın