Geçici Görevlendirme Halinde Mehil Müddeti ve Harcırah

Geçici Görevlendirme Halinde Mehil Müddeti ve Harcırah
Geçici Görevlendirme Halinde Mehil Müddeti ve Harcırah
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehil Müddeti

Diğer bir kurumda geçici görevlendirilen personele yapılan tebliğ tarihini izleyen ilk iş günü geçici görevlendirme yapılan kurumda göreve başlanacaktır. Tebliğ ise memurun görevlendirme başlangıç tarihinden en az 5 gün önce yapılmalıdır. Memuriyet mahalli dışında göreve başlayacak olanlar için bu süre yeterli olacaktır. Görevlendirme bittiği tarihin ertesi günü de eski görev yerinde göreve başlanacaktır.

Uygulamada tebliğler genellikle Cuma günü yapılmaktadır. Böylece memur hafta içi 5 gün mehil müddeti kullanır. Hafta sonlarının da birleştirilmesi ile toplam 9 gün süresi olmaktadır. Taşınma gibi durumlar için bu süre yeterli olacaktır. 

Harcırah Ödenmesi

6245 sayılı Harcırah Kanunu ile memurlara hangi durumda harcırah ödeneceği belirlenmiştir. Memur ve hizmetli olmayan ancak geçici görevlendirilen kişilere harcırah ödenir. Kurumlara ait bir görev için yapılan geçici görevlendirmeden görev yolluğu ödenir. Bir yıla kadar ki görevler geçici görev sayılmaktadır.

Ancak aynı kanunda 180 günü geçen görevlerin artık daimi olduğu ve 180 günü geçen kısım için ödeme yapılmaması hüküm altına alınmıştır. İşte bu sebeplerden ötürü geçici olarak görevlendirilen memura yol masrafı ödenecektir. Harcırah ödenmesi için gereken şartlar ise 180 güne kadar sağlanır. Daha uzun süren geçici görevlendirmeler için harcırah ödenmez.

Geçici Görevlendirme Halinde Mehil Müddeti ve Harcırah

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın