Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Hangi İllerde Olacak

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Hangi İllerde Olacak
Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Hangi İllerde Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından haftalık yayımlanan iller bazında baka sayılarının açıklanmasının ardından son olarak da iller bazında risk grupları belirlenmiş ve 4 renk kodu ile hangi il hangi kategoride ve risk grubunda belli olmuştu.

4 Risk Grubu

İller vaka sayılarına göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olmak üzere 4 farklı risk grubuna ayrıldı ve kısıtlamaların seyri de buna göre değişti. Bu hafta sonu itibarıyla da ilk defa kısıtlamalar bazı illerde esnetilirken, bazı illerde devam edecek.

Kısıtlama Tüm İllerde Başladı

Cuma akşam 21.00 itibarıyla tüm illerde sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Sabah 05.00 itibarıyla da Cumartesi günü kısıtlama sona erecek. Cumartesi gün boyu hiçbir ilde sokağa çıkma yasağı olmayacak. Tüm risk grubundaki iller için sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi günü olmazken Pazar günü durum değişecek.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek. Düşük ve orta riskli illerde ise Pazar günü de kısıtlama olmayacağı açıklandı.

Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağı Olacak İller

7 Mart Pazar günü itibarıyla yüksek ve çok yüksek riskli illerde olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu illerimiz şu şekildedir: Burdur, Balıkesir, Adıyaman, Edirne, Sinop, Tokat, Sakarya, Aksaray, Amasya, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Samsun, Trabzon, Ordu, Osmaniye, Rize, Bilecik, Bolu, İstanbul, İzmir, Kilis, Karaman, Kırıkkale, Yalova, Zonguldak, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Niğde, Antalya, Ardahan, Artvin, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Kayseri, Düzce’dir.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olmayacak İller

Düşük ve orta riskli illerde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağı iki gün boyunca uygulanmayacaktır. Bu illerimizin tam listesi şu şekildedir: Afyonkarahisar, Manisa, Isparta, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Adana, Ankara, Aydın, Bayburt, Bartın, Bingöl, Bitlis, Van, Uşak, Şanlıurfa, Bursa, Denizli, Çankırı, Kastamonu, Ağrı, Batman, Diyarbakır, Karabük, Çorum, Şırnak, Siirt, Mardin, Muş, Iğdır, Hakkari, Kars.

Gece Kısıtlama Saatlerine Dikkat

Ancak tüm illerde akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında gerek hafta sonu gerek hafta içi kısıtlama devam etmektedir. Vatandaşların bu hususu da dikkat etmesi gerekiyor.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Hangi İllerde Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın