Hakem Heyetinden Emsal Özel Okul Ücret İade Kararı

Hakem Heyetinden Emsal Özel Okul Ücret İade Kararı
Hakem Heyetinden Emsal Özel Okul Ücret İade Kararı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri İl Tüketici Hakem Heyeti, geçtiğimiz eğitim öğretim dönemine ilişkin olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecindeki özel okul ücretinin iadesini isteyen bir velinin talebini kısmen kabul ederek, pandemi sürecinde okula gidilmeyen süreye karşılık gelen 7 bin 579 lira 20 kuruşun tüketiciye iadesine karar verdiği görülüyor. Bu kararın esas önemli tarafı ise on binlerce veliye emsal oluşturacak olması olarak gösteriliyor

Talep Kısmen Kabul Edildi

Kayseri’de ikamet eden ve burada çocuğunu özel bir okula gönderen vatandaş, çocuğunun eğitim gördüğü özel okula geçen eğitim öğretim döneminde ödediği ücretin 15 Mart 2020 tarihinden sonraki günler için tarafına iade edilmesini yönünde bir talepte bulunuyor. Özle okulun bu talebi reddetmesi üzerine vatandaş talep ettiği ücretin tarafında ödenmesi için 18 Mayıs’ta Kayseri Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunuyor. Yapılan başvuru üzerine konu ile ilgili olarak savunmasını veren özel okul ise; fiziksel eğitime ara verilmesinin ardından okulların tatil edilmediğini, uzaktan eğitime devam edildiğini ve uzaktan eğitimin de telafi eğitiminin bir parçası olduğunu belirtiyor.

Harcama yapılmayan yemek, doğal gaz, elektrik, su gibi giderlerin gelecek yıl alınacak kayıt ücretlerinden mahsup edileceği belirtilen savunmada, velinin şikayetinin reddedilmesi talebinde bulunuluyor. İl Tüketici Heyeti’nin incelemeleri sonucunda 9 Eylül’de, 9 bin liranın ödenmesini isteyen öğrenci velisinin talebini kısmen kabul ederek, okula gidilmeyen süreye karşılık gelen 7 bin 579 lira 20 kuruşun tüketiciye iadesine karar veriyor.

Alınan Karar Emsal Niteliği Taşıyor

Kayseri İl Tüketici Hakem Heyeti tarafından alınan bu kararın diğer taleplere emsal gösterilebileceği ve geçtiğimiz eğitim öğretim dönemine ilişkin olarak özel okullara 15 Mart 2020 tarihinden sonraki günler için ödenen ücretin kısmı olarak ödenebileceği ifade ediliyor. Alına bu karar sonrasında önümüzdeki dönemde geçtiğimiz döneme ait özel okul ücretlerinin ödenmesine ilişkin davaların artacağı ifade ediliyor.

Hakem Heyetinden Emsal Özel Okul Ücret İade Kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın